Șefa DSP Dolj, pozitivă la COVID-19 după rapel. Ministerul Sănătăţii vine cu explicaţii

Vaccinarea. Foto: Pixabay
Vaccinarea. Foto: Pixabay

Valeria Andreescu, şefa DSP Dolj, s-a infectat cu coronavirus după ce a primit a doua doză de vaccin împotriva SARS-COV2.

Valeria Andreescu a făcut rapelul pe 26 ianuarie, apoi a manifestat simptome specifice COVID-19, iar testul RT-PCR a ieşit pozitiv. Acum, șefa DSP Dolj se află în carantină. 

Ministerul Sănătăţii, explicații despre astfel de cazuri

 

"În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze (cazul care face obiectul știrii), întrucât acea perioadă este considerată perioadă de “fereastră imunologică”, adică perioada când încă nu a apărut răspunsul imun.

O altă explicație poate fi și aceea că persoana respectivă, despre care relatează știrea, era, în momentul vaccinării, fie în perioada de incubație, fie deja infectată și aflată în fază asimptomatică.

În plus, eficacitatea dovedită din studiile clinice a vaccinului produs de BioNTech/ Pfizer este de 95%. Ceea ce înseamnă că există un număr mic de persoane care încă pot să dezvolte boala în ciuda vaccinării. Cu toate acestea, datele din studii arată că protecția față de formele severe este de aproape 100%", a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat la început lunii ianuarie, scrie DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel