Ce nu ți-a spus nimeni despre genele false. Adevărul periculos din spatele frumuseții
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de sfeclă iarna.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că sfecla roșie are multiple beneficii pentru sănătate.
”Condamnată pe nedrept că ar avea mult zahăr, sfecla roșie are doar 47 de calorii pe suta de grame și este prietena siluetei. Cu indice glicemic scăzut și cu un conținut de glucide de 8,5 %, sfecla e hrănitoare și poate fi consumată și de persoanele cu diabet. Aportul mare de fibre o recomandă și pentru cei cu probleme de constipație. Stimulează tranzitul intestinal și reduce absorbția colesterolului din alimente.
O putem ridică la rangul de aliment antianemic pentru că este bogată în acid folic și minerale (potasiu calciu magneziu și fier). Conține mult betacaroten și vitamina C cu efect tonic și revitalizant, iar oligoelementele de tip zinc, seleniu ajută în creșterea imunității și a rezistenței la boli.
Pigmenții care dau culoarea roșu violet îi conferă proprietăți antitumorale, antiinflamatorii și antioxidante, de eliminare a toxinelor din organism. Sfecla stimulează funcționarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei și tubului digestiv, iar sucul de sfeclă e folosit că energizant în convalescență după boli.
Sfecla conține mulți nitrați cu efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și performanței sportive. Nitrații se transformă în organism în oxid nitric care scade tensiunea arterială și crește oxigenarea celulelor. 120ml suc de sfeclă reduc tensiunea cu 10mm Hg după 15 minute de la consum. Același pahar cu suc de sfeclă crește cu 20% performanța fizică și scade consumul de oxigen necesar pentru efort- element important mai ales când sportul e practicat la altitudini mari.
În concluzie, sfecla este un aliment cu proprietăți tonice, regeneratoare și detoxifiante, stimulează sistemul imunitar și sporește rezistența la stres și oboseală. Consumată crudă, fiartă sau la cuptor, sub formă de borș, garnitură pentru carne și legume sau în salată cu hrean și oțet, sfecla este o legumă polivalentă plină de nutrienți valoroși. Faceți din ea vedeta sezonului de iarnă!”, a explicat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, de la Pro TV.
Mai multe puteți citi pe Spectacola.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!