Shoturile de ghimbir, sănătate curată. Cum le poți prepara la tine acasă

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
shoturile de ghimbir foto:freepik@estudioconceito
shoturile de ghimbir foto:freepik@estudioconceito

Shoturile de ghimbir, sănătate curată. Aceste mici băuturi concentrate, cu ghimbir au devenit tot mai populare în comunitatea wellness-ului datorită atributelor lor potențiale de a îmbunătăți sănătatea și de a spori imunitatea. 

Aceste mici băuturi concentrate, cu ghimbir au devenit tot mai populare în comunitatea wellness-ului datorită atributelor lor potențiale de a îmbunătăți sănătatea și de a spori imunitatea. 

Vezi și: Cele mai bune 7 fructe de iarnă. Cum să te menții sănătos

Ce sunt shoturile de ghimbir?

Shoturile de ghimbir sunt băuturi concentrate realizate din rădăcina proaspătă de ghimbir. Ingrediente, precum sucul de lămâie, de portocale, turmericul, ardeiul cayenne sau mierea sunt adesea adăugate pentru a completa gustul sau pentru a potența beneficiile acestor băuturi, potrivit Healthline.

Aceste shoturi sunt disponibile, fie pre-fabricate, fie realizate la comandă în magazinele de sucuri sau în magazinele specializate în produse alimentare sănătoase. În plus, le poți prepara și acasă, folosind un storcător sau amestecând ghimbir proaspăt ras cu alte sucuri, precum cele de citrice.

Datorită concentrației ridicate de rădăcină de ghimbir, aceste băuturi pot avea un gust picant și sunt de obicei consumate într-o înghițitură sau două, datorită intensității lor.

foto: freepik

Beneficiile potențiale ale shoturilor de ghimbir

Proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice

Ghimbirul este bogat în compuși puternici antiinflamatori și antioxidanți. Acești compuși sunt responsabili pentru protejarea corpului împotriva daunelor produse de radicalii liberi și pentru reducerea inflamației.

Beneficii digestive și calmarea greții

Ghimbirul este adesea utilizat pentru a ameliora problemele digestive, inclusiv balonarea și crampele intestinale. De asemenea, este cunoscut pentru efectele sale anti-grețuri și este folosit adesea de femeile însărcinate în căutarea unui remediu natural pentru această problemă.

Îmbunătățirea sănătății imunitare

Datorită efectelor sale puternice antiinflamatorii și antioxidante, ghimbirul poate sprijini funcționarea sistemului imunitar și poate combate inflamația cronică care poate slăbi acest sistem.

Potențialele dezavantaje ale shoturilor de ghimbir

Deși consumul unui shot de ghimbireste considerat în general sigur pentru majoritatea persoanelor, există unele posibile efecte secundare.

Ghimbirul, în special când este consumat în cantități mari, poate avea efecte de subțiere asupra sângelui. Însă, cercetările în această direcție sunt mixte, iar unele studii indică faptul că ghimbirul nu are efect asupra subțierii sângelui.

În plus, persoanele care iau anticoagulante ar trebui să evite shoturile de ghimbir și să își modereze consumul de ghimbir.

De asemenea, persoanele alergice la ghimbir ar trebui să evite aceste shoturi.

Un alt aspect de luat în considerare este conținutul de zahăr adăugat. Anumite rețete includ îndulcitori precum mierea sau nectarul de agave și sucuri de fructe pentru a atenua gustul picant al ghimbirului. Consumul regulat de shoturi de ghimbir cu adaos de zahăr sau sucuri de fructe poate duce la un aport caloric crescut și probleme legate de zahărul din sânge.

Cum le poți prepara acasă

Este destul de simplu să îți prepari propriile shoturi de ghimbir acasă, chiar în bucătăria ta. Dacă nu ai un storcător, poți folosi un blender.

Combină 1/4 cană (24 de grame) de rădăcină de ghimbir curățată, cu 1/4 cană (60 ml) de suc proaspăt de lămâie stoarsă.
Amestecă la viteză mare până când obții o licoare tulbure.
Trece amestecul printr-un filtru fin și păstrează sucul obținut.
Consumă 30 ml din această băutură de ghimbir zilnic și păstrează restul în frigider într-un recipient ermetic.

Dacă vrei să fii creativ, poți adăuga și alte ingrediente, precum scorțișoară sau ardei cayenne. Există multe combinații și rețete disponibile online.

Dacă folosești ingrediente dulci, precum sucuri de mere sau de portocale sau miere, începe cu o cantitate mică pentru a limita aportul de zahăr.

Vezi și: Cum să călătorești în siguranță, dacă ai afecțiuni medicale. 3 pași importanți

Trebuie să ai grijă să nu exagerezi și să fii conștient de cantitatea de zahăr adăugată. Dacă ești în căutarea unei modalități naturale de a-ți spori imunitatea și de a îmbunătăți digestia, ginger shots ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel