Simptomele intoleranței la lactoză la copiii mici

Orice copil poate avea simptome gastrointestinale ocazional. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă în mod regulat, acesta ar putea avea legătură cu dieta. Intoleranța la lactoză este o deficiență a unei enzime, numită lactoză, care trebuie să descompună zahărul din lapte. Simptomele intoleranței la lactoză sunt mult mai probabil să apară la copii mai mari și la adulți, dar copiii mici pot experimenta simptome de intoleranță la lactoză temporare, cum ar fi gazele și diareea.

Gazele abdominale excesive sunt un simptom frecvent al intoleranței la lactoză la un copil mic. Atunci când un carbohidrat precum zahărul din lapte nu este digerat în intestinul subțire, bacteriile din intestinul gros îl descompun, producând gaz. Creșterea gazului ar putea determina micuțul tău să aibă stomacul zgomotos. În cazul în care abdomenul copilului tău pare balonat sau are multe gaze după ce bea lapte sau consumă produse lactate, sunt semne că ar putea fi vorba de intoleranța la lactoză, notează Livestrong.

Diaree


Diareea este un simptom caracteristic al intoleranței la lactoză. Lactoza care nu este digerată și absorbită corespunzător rămâne în colon, unde atrage lichidul. Excesul de fluid duce la apariția bruscă și intensă a diareei. Acest lucru poate provoca accidente chiar și pentru un copil mic care merge singur la toaletă.

Disconfort abdominal

Crampele sau durerile abdominale pot indica, de asemenea, intoleranță la lactoză la un copil, mai ales dacă apar relativ curând după masă. Unii copii pot prezenta greață, deși vărsăturile sunt mai puțin frecvente. Simptomele pot apărea în cel puțin 30 de minute de la consumul de alimente bogate în lactoză. Un copil cu intoleranță la lactoză poate tolera adesea o cantitate mică de produse lactate - în special sub formă de brânză sau iaurt - mâncat cu o masă care conține alte alimente și nu va avea niciun simptom. Dacă micuțul dezvoltă gaze și diaree la scurt timp după ce a băut un pahar mare de lapte pe stomacul gol, totuși ar putea fi din cauza intoleranței la lactoză.

consideraţii

Un anumit grad de intoleranță la lactoză este frecvent pe măsură ce copiii ajung la adolescență și la vârsta adultă. Într-o declarație de politică din septembrie 2006, Academia Americană de Pediatrie notează că, până la vârsta adultă, aproximativ 70 la sută dintre oamenii din lume au un anumit nivel de deficiență de lactază. Starea, însă, este mai puțin frecventă la copii mici. Declarația AAP subliniază că intoleranța la lactoză este neobișnuită la copiii albi mai mici de 5 ani, dar aproximativ 20 la sută dintre copiii hispanici, asiatici și negri prezintă simptome înainte de vârsta de 5 ani. AAP nu recomandă eliminarea produselor lactate pentru copii mici sau copii cu intoleranță la lactoză, dar sugerează controlul cantității și tipului de produse lactate din dieta lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel