Sindrom inflamator legat de COVID-19. Cazuri la copii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Mai multe cazuri de sindrom inflamator legate de COVID-19 au fost înregistrate în State și Anglia la copii. Autoritățile sanitare din New York au alertat medicii.

Mai mult de 10 copii din New York au fost internați în spital din pricina unei afecțiuni atipice de sindrom inflamator legată de COVID-19. Sindromul, pe care medicii încă nu-l înțeleg pe deplin, a fost semnalat anterior la copiii din Regatul Unit și din alte state europene.

La începutul săptămânii, Departamentul de Sănătate din New York a avertizat medicii că s-au identificat 15 pacienți, de la 2 la 15 ani, care fuseseră internați cu o boală care părea similară cu sindromul inflamator descris în rapoartele europene. Ca simptome, aceștia aveau, susțin medicii, semne similare cu cele întâlnite în două condiții rare: sindromul de șoc toxic și boala Kawasaki. Sindromul de șoc toxic este o afecțiune care poate pune viața în pericol, cauzată de toxinele produse de anumite tipuri de bacterii, iar boala Kawasaki este o afecțiune din copilărie care provoacă inflamații în pereții vaselor de sânge și, în cazuri grave, poate provoca leziuni cardiace.

Toți 15 aveau febră și mai mult de jumătate - erupții cutanate, dureri abdominale, vărsături sau diaree. La majoritatea s-au observat markeri de inflamație în sângele lor. Dintre cele 15 cazuri, patru au fost pozitive pentru COVID-19 folosind un test de diagnostic și șase au fost pozitive folosind un test de anticorpi (numit și test serologic), care arată dovezi ale unei infecții anterioare cu virusul. Aceleași simptome s-a observat la cazurile din Anglia, unde nu toți copiii au fost pozitivi pentru COVID-19, scrie livescience.com.

Deși sindromul inflamator pare rar - în Anglia, zeci de copii au fost raportați pozitivi cu acest sindrom.

Reprezentanții Departamentului de Sănătate din New York au transmis o alertă cerând medicilor să raporteze imediat dacă suspectează că pacienții lor au acest sindrom inflamator. Părinților le-au spus să sune imediat medical dacă observă la copilul lor simptome precum febră, erupții cutanate, dureri abdominale sau vărsături. De regulă, rapoartele de complicații grave ale COVID-19 sunt rare la copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel