Singurătatea n-a intrat în vacanță

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Singurătatea poate fi copleșitoare și când sunt alți oameni în jurul tău
Singurătatea poate fi copleșitoare și când sunt alți oameni în jurul tău

Deși suntem în acea perioadă din an în care familia și prietenii se adună și se reconectează, singurătatea rămâne o problemă serioasă de sănătate publică, spune un expert în îmbătrânire.

Din ce în ce mai multe persoane în vârstă sunt singure și există dovezi tot mai mari că singurătatea poate prezenta riscuri semnificative pentru sănătate.

Una din cele mai presante probleme

Aproape o treime dintre americanii mai în vârstă sunt singuri, iar singurătatea cronică a fost legată de boli de inimă, tensiune arterială crescută, dizabilități, declin mental, depresie, internare precoce în casele de îngrijire și o creștere a vizitelor la medic.

„Singurătatea este una dintre cele mai presante probleme de sănătate publică cu care se confruntă astăzi țara", a arătat Kerstin Emerson, un profesor asistent de gerontologie la Colegiul de Sănătate Publică de la Universitatea din Georgia,.

„Studii recente au sugerat chiar că singurătatea este un factor de risc pentru moartea timpurie comparabilă cu fumatul sau cu alcoolul", a afirmat ea, într-un material de presă al dat publicității de universitate.

Și singurătatea nu se limitează la oamenii care trăiesc singuri.

„Persoanele care sunt izolate din punct de vedere social ar putea fi mai singure, însă oamenii căsătoriți pot fi singuri, la fel ca și oamenii care vin din culturi orientate spre o familie sau orientate către comunitate", a spus Emerson.„Singuratatea nu face discriminare". Dar poate fi dificil să fie identificate persoanele singure.

Nu e ușor de diagnosticat

„Spre deosebire de diabet, nu putem lua o probă de sânge și vom determina singurătatea. Singurul mod în care putem măsura singurătatea este să ne întrebăm, de obicei, să ne punem o serie de întrebări", a explicat Emerson .
De asemenea, singurătatea poate fi dificil de tratat, deoarece cauzele și căile sale de atac variază de la o persoană la alta.

„În inima persoanei în cauză, singurătatea este o problemă personalizată și fiecare soluție este o soluție individualizată", a spus Emerson. „Există terapii care îi pot ajuta pe cei care au nevoie să-și construiască abilitățile sociale. Există servicii care îi vor ajuta să ajungă de acasă la biserică sau la centrul local pentru seniori. Poate că o cameră de chat virtuală le va satisface nevoile", a adăugat ea.

„În timpul vacanței, adesea suntem înfășurați în noi înșine și în nevoile propriei noastre familii, dar e bine să ne gândim și la ceilalți, la cei care pot avea nevoie doar de o interacțiune mică - un apel telefonic, un salut rapid pentru un vecin - este un ajutor important" , notează Emerson.

Lucrurile pe care le puteți face pentru a ajuta la reducerea singurătății în comunitatea dvs. includ: instruirea adulților mai în vârstă despre cum pot fi utilizate mijloacele de comunicare socială; oferind rudelor sau vecinilor mai în vârstă șansa de a ieși la plimbări regulate, fie că îi însoțiți la biserică, la sala de gimnastică sau la centrele comunitare pentru seniori sau că fac voluntariat la diferite asociații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel