SJU Slatina, unitate de primiri urgențe pediatrice. Când va fi înființată unitatea medicală

Adisa Codruț / 15 oct 2019 / 19:49
Aparatură medicală
Aparatură medicală

SJU Slatina va avea o unitate de primiri urgențe pentru copii. Spitalul va fi înființat în prima parte a anului viitor.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va înfiinţa în prima parte a anului viitor o unitate de primiri urgenţe (UPU) pediatrice, astfel încât va fi redus timpul de aşteptare al pacienţilor până când sunt consultaţi, potrivit managerului spitalului Cătălin Rotea.

Acesta a precizat că în vederea înfiinţării UPU Pediatrie spitalul are nevoie de încă patru medici cu această specialitate şi în acest scop au fost scoase săptămâna trecută la concurs două posturi de medic pediatru, iar în decembrie vor mai fi scoase încă două posturi.

"În ianuarie sau în luna februarie 2020 vrem să înfiinţăm UPU Pediatrie, care va funcţiona în actualul spaţiu de internări din blocul materno-infantil. Pentru UPU Pediatrie se vor angaja patru medici cu această specialitate, două posturi fiind deja scoase la concurs de săptămâna viitoare, iar alte două posturi vor fi scoase la concurs în luna decembrie. Este necesară şi recompartimentarea spaţiului în care funcţionează în prezent internările de la Pediatrie, pentru că acolo fa funcţiona noua unitate. De asemenea, este nevoie de dotări cu echipamente noi în valoare de circa 100.000 lei şi de avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii, dar avizelor se vor solicita după ce avem făcută recompartimentarea şi angajările", a spus Cătălin Rotea.

În prezent la SJU Slatina, la Camera de gardă de la Pediatrie, se prezintă peste 50 de copii pe zi, iar în sezonul rece sunt peste 80 şi chiar peste 100 de copii care ajung zilnic la spital, potrivit agerpres.ro.

Consultarea pacienţilor de la Camera de gardă de la Pediatrie, spaţiu situat la parterul blocului materno-infantil, este asigurată în prezent de medicul pediatru de gardă, care trebuie să coboare de la etajul şapte sau opt, unde sunt saloanele secţiei.

Secţia de Pediatrie a fost complet modernizată şi echipată cu aparatură şi mobilier nou în ultimii doi ani. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy