Soluții pentru REDUCEREA accidentelor rutiere. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, are un ”PACHET”

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Soluții pentru REDUCEREA accidentelor rutiere. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, are un ”PACHET”, Foto: Pexels @NastyaSensei)
Soluții pentru REDUCEREA accidentelor rutiere. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, are un ”PACHET”, Foto: Pexels @NastyaSensei)

Soluții pentru reducerea accidentelor rutiere. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, are un ”pachet”, al cărui numitor comun este implementarea legislației. 

Soluții pentru reducerea accidentelor rutiere.

Conf. dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului de Copii ”Grigore Alexandrescu”, a explicat ce măsuri ar trebui luate având în vedere numărul tot mai mare de accidente rutiere, subliniind că este vorba de un pachet întreg, ce are ca numitor comun implementarea legislației.

”Nu cred că este o primă măsură, ci un pachet care ar trebui luat și în primul o implementare a legislației care există. Aș urmări cu foarte mare atenție să se implementeze legislația. Adică cel care depășește, căci cele mai multe accidente se produc la schimbarea direcției de mers, o să vă spună asta orice specialist din domeniul traficului rutier, cel care face așa ceva ar trebui să rămână fără permis.

După, interzicerea mijloacelor de transport - trotinete, hoverboard-uri, care nu sunt utilizate, folosite așa cum trebuie, conform legii, care este făcută să ne protejeze pe toți”, a explicat medicul Alexandru Ulici, în cadrul dezbaterii ”Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”.  

Costuri de câteva zeci de mii de lei sau chiar de euro

Pe lângă intervențiile medicale, ce pot ajunge la sume destul de mari, pacienții accidentelor rutiere au nevoie și de recuperare, ce uneori poate să dureze luni sau chiar ani de zile, cu costurile aferente.

”Vă dați seama că nu există un cost fix per pacient. La fiecare pacient, în funcție de leziuni, costurile pot să difere foarte mult, dar ne învârtim în suma a zecilor de mii de lei, putând ajunge și la zeci de mii de euro. Noi suntem spital de urgență, noi salvăm viața și funcția pacientului, în primă instanță, dar reintegrarea pacientului depinde de această recuperare, care uneori poate să dureze și ani de zile”, a mai spus medicul Alexandru Ulici.

Cel mai periculos loc pentru copii în mașină

Conf. dr. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, ne-a vorbit în exclusivitate despre situațiile foarte grave prin care trece România.

”Din păcate, suntem în fiecare zi martori ale accidentelor de circulație, sunt foarte diverse, de la cazuri ușoare până la cele care nu pot fi salvați. Ceea ce constatăm, în ultima vreme, este o creștere alarmantă a cazurilor care provin dintr-o lipsă crasă de educație.

Adică dintr-un accident de circulație produs dintr-o mică neatenție, lipsa protecției, a centurii de siguranță pe locurile din spate, în care copiii au obiceiul să stea la mijloc, practic între scaunele din spate, când la frânări bruște, nici nu este nevoie de impact, aceștia sunt proiectați prin parbriz”, a explicat medicul Alexandru Ulici (Citește mai mult AICI)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel