Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași, reabilitat. Contractul a fost semnat

Spitalul de Pediatrie Sfânta  Maria din Iași va fi reabilitat complet. Foto: iasi247.ro
Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași va fi reabilitat complet. Foto: iasi247.ro

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a semnat, astăzi, contractul de reabilitare a celui mai mare spital de copii din Moldova, Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași. Lucrările vor fi executate în 4 ani și vor presupune reabilitatea totală a celor trei corpuri ale Spitalului.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a celui mai mare spital de copii din Moldova, Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria"" din Iași, a fost semnat cu Asocierea SC Darconstruct SRL, SC Geprocon SA, SC DAS SRL, SC Concrete&Design Solution SRL, SC X Lab Solution SRL, câștigătoarea licitației.

Lucrările de reabilitate a spitalului vor fi efectuate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Valoarea lucrărilor este de peste 121 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean Iași se ridică la 33 de milioane de lei.

48 de luni va dura reabilitatea

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor, constructorul va încasa 79 milioane de lei, sumă la care se adaugă peste 15 milioane de lei, valoarea TVA.

Conform proiectului, lucrările vor fi efectuate pe parcursul a 48 de luni, adică 4 ani. În toată această perioadă, unitatea medicală nu va fi închisă, a precizat Popa.

„Va mai dura o perioadă până când întreg spitalul va arăta așa cum trebuie, știu că va fi un disconfort pentru pacienți și medici pe timpul lucrărilor, dar consider că fără efort din partea tuturor nu se poate face nimic. Refacerii spitalului i se va adăuga o a doua etapă, cea a dotării medicale", a anunțat, cu prilejul semnării documentelor, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, citat de Agerpres.

Reabilitarea Spitalului Sfânta Maria va duce la creșterea eficienței energetice a celor trei corpuri componente ale imobilului, dat în folosință în anul 1970.

Spitalul, reabilitat în întregime

„În următoarele zile vom începe proiectarea pentru modernizarea Spitalului de Copii Iași. Unitatea medicală va fi reabilitată în întregime, atât partea de structură, arhitectură, cât și partea de instalații. La finalul lucrărilor, pacienții din toată zona Moldovei vor beneficia de condiții moderne de tratament. Proiectul prevede efectuarea de lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri cu eficiență energetică ridicată", a arătat Radu Zaharia, director de proiecte, reprezentant al constructorului.

Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria" este singura unitate medicală multidisciplinară din zona Moldovei care asigură servicii unice pentru segmentul de vârstă 0-18 ani, deservind aproape 800.000 de copii, potențiali pacienți, mai precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0