Spitalul de Urgență Craiova, controale la pediatrie. Părinți revoltați

Dana Lascu |
Data publicării:

Verificări la secţia de pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Craiova, după ce în spaţiul public au apărut mai multe imagini revoltătoare, filmate părinții unor copilași internați.

Verificări la secţia de pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Craiovaș, după ce mai mulți părinți au publicat imagini care surprind condiţiile oribile în care stau copiii, în paturi vechi şi murdare, printre gândaci.

La secţia de Pediatrie a venit marți dimineaţă un control de la Sanepid, anunță PRO TV. Inspectorii s-au sesizat după ce au văzut fotografiile şi filmările postate de părinţi.

Se înghesuie în pat lângă copilașii bolnavi

Oamenii au povestit că au ajuns să îşi apere copiii de gândaci. Cei care sunt spitalizaţi împreună cu copilași mici spun că sunt nevoiţi să se înghesuie lângă ei în paturile înguste, că igiena este precară și că nu există în saloane un frigider, sau un dulap, unde să îşi păstreze lucrurile cei care stau internaţi mai mult timp.

Spitalul nr. 1 de urgență Craiova 2018, Secția Pediatrie. Cum este posibil în sec 21 să existe într-un spital de urgență asemenea condiții, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat 1.500 pe 800 cm. dacă este si atat, fără perne, fără pături. Să îmi bag eu ... în conducerea voastră de ... că banii știți să îi luați. Numai de furat sunteți buni, dar să modernizați un spital nu vreți că nu vă mai saturați de bani... Femeile mușcate de fel și fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane... Fără un frigider să îți pui mâncarea, fără un dulap să îți pui hainele... fără, fără, fără..." a scris un părinte revoltat, pe pagina sa de Facebook.

Compartimentul Control Unități Sanitare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj a mers marţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce părinţii s-au plâns de condiţiile de aici, notează jurnaliștii de la jurnalulolteniei.ro.

Se efectuează un control la nivelul acestei secții și se urmărește modul în care se respectă programul de dezinsecție și dezinfecție al spitalului”, a precizat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj, pentru sursa citată.

Acesta este cel de-al doilea control din ultiele trei luni la cel mai mare spital din Oltenia unde sunt trataţi în jur de 3.000 de copii. La precedentul, inspectorii DSP nu au găsit nereguli, potrivit presei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel