Spitalul Metropolitan din București: în primăvară ar începe lucrările

Adisa Codruț |
Data publicării:
Soluții tehnice pentru Spitalul Metropolitan   FOTO: Primăria București
Soluții tehnice pentru Spitalul Metropolitan FOTO: Primăria București

Compania care face studiul de fezabilitate pentru realizarea Spitalului Metropolitan București a prezentat două soluții tehnice.

Spitalul Metropolitan va avea 800-1.000 de paturi, iar construcția acestuia ar urma să înceapă de primăvara viitoare, arată reprezentanții Primăriei București într-un comunicat. Terenul pe care se va ridica unitatea medicală se află în nordul Capitalei și este în proprietatea administrației locale.

Bugetul pentru primele etape ale acestui proiect a fost alocat în aprilie. În mai s-a atribuit contractul de colaborare a studiului de fezabilitate companiei de stat Trustul de Clădiri Metropolitane București. Aceasta din urmă a prezentat administrației Capitalei două soluții tehnice. Edilul-șef al Bucureștiului, Gabriela Firea, precizează în comunicat că în toamnă se va aduce proiectul Spitalului Metropolitan în ședința Consiliului General pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Apoi se va organiză procedura pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția investiției. "Ținta noastră este ca în primăvara anului următor să începem lucrările", adaugă primarul Bucureștiului.

Primăria Capitalei va investi atât pe partea medicală, cât și într-un centru de excelență și funcții complementare precum spații de cazare pentru însoțitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel