Spitalul Militar Focșani, închis 48 de ore pentru dezinfecție. Doi angajați depistați cu coronavirus

Dana Lascu / 25 Martie 2020 / 10:49
Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, Vrancea
Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, Vrancea

La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.

În urma acestei situații, La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu" din Focșani s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe, a anunțat MApN.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.

„Avem doi contacți pozitivi, motiv pentru care spitalul va fi închis pentru 48 de ore pentru dezinfecție generală de cel mai înalt nivel. În aceste 48 de ore vom afla și dacă mai avem contacți pozitivi în urma contactului cu cei care acum au fost depistați deja pozitiv", a declarat, pentru Agerpres, directorul general al spitalului, Sorin Ivan.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy