Sport la bătrânețe, viață lungă. Cât de mult contează fiecare pas făcut

Florina Pop |
Data publicării:
Greutate sub control
Greutate sub control

O cercetare a Asociației Americane de Geriatrie arată, încă o dată, cât de important este sportul în sănătatea cea de toate zilele.

Sport, viață lungă. A fi activ fizic la bătrânețe înseamnă ani în plus câștigați și o viață de calitate. O echipă de cercetători a analizat mai atent relația dintre deces și exerciții fizice în rândul adulților peste 60 de ani. Specialiștii susțin că 9% din toate decesele premature sunt cauzate din lipsa sportului la bătrânețe. Este cunoscut efectul exercițiilor fizice asupra sănătății inimii, diabetului, plămânilor și creierului.

Cercetătorii, ai căror studiu a fost publicat în Jurnalul Societății Americane de Geriatrie, au folosit informații dintr-o bază de date („COMO VAI?") și, pe parcursul studiului, din ianuarie până în august 2014, au intervievat la domiciliu 1.451 de adulți peste 60 de ani. 971 dintre aceștia au primit monitoare pentru încheieturi pentru a le fi măsurată activitate fizică. Vârstnicii au fost întrebați despre obiceiurile lor de fumat și cum ar putea să-și evalueze sănătatea. Astfel, autorii studiului au aflat despre afecțiunile cronice de sănătate ale participanților, inclusiv - hipertensiune arterială, diabet, probleme cardiace, boala Parkinson, insuficiență renală, colesterol ridicat, depresie, accident vascular cerebral și cancer.

Apoi, cercetătorii au evaluat capacitatea participanților de a-și desfășura activitățile zilnice normale: îmbăiere, îmbrăcare, deplasat de la pat la scaun, mers la baie și hrănit. Concluzia lor? La vârstnicii peste 60 de ani, nivelurile scăzute de activitate fizică sunt asociate cu riscuri mai mari de deces, indiferent de nivelul de sănătate al unei persoane.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel