Știrile zilei în Sănătate. Pacienții renunță la Wegovy și Ozempic într-un ritm alarmant. Gripa aviară în Michigan ridică temeri similare cu perioada COVID

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Majoritatea pacienților încetează utilizarea Wegovy, Ozempic pentru pierderea în greutate în termen de doi ani, conform unei analize. Doar unul din patru pacienți din SUA cărora le-au fost prescrise medicamentele Wegovy sau Ozempic de la Novo Nordisk pentru pierderea în greutate continuau să le folosească după doi ani, conform unei analize a cererilor de farmacie din SUA furnizată agenției Reuters.

Analiza arată și o scădere constantă în utilizare de-a lungul timpului. Detaliile despre motivele pentru care pacienții au renunțat la medicamente nu sunt incluse în analiză, dar aceasta oferă o perspectivă pe termen mai lung asupra experiențelor reale ale pacienților comparativ cu cercetările anterioare care au studiat utilizarea pe o perioadă de un an sau mai puțin.

Congo detectează cel puțin 25 de cazuri de variola maimuței în Goma, în principal în taberele de refugiați

Cel puțin 25 de cazuri ale unei tulpini periculoase de variola maimuței care se răspândește în Republica Democratică Congo au fost detectate în orașul Goma, în principal în taberele care adăpostesc persoane care fug de conflictul din jur, au declarat miercuri autoritățile sanitare. Congo a înregistrat 20.000 de cazuri și peste 1.000 de decese din cauza variola maimuței, în principal în rândul copiilor, de la începutul anului 2023. Până acum, în acest an, au fost raportate peste 11.000 de cazuri, inclusiv 443 de decese.

Răspunsul la gripa aviară în Michigan stârnește îngrijorări similare celor din perioada COVID pe ferme

Unii fermieri de lactate se opun eforturilor Michiganului de a opri răspândirea gripei aviare de teamă că veniturile lor vor fi afectate de costurile suplimentare și că vor dăuna Americii rurale. Restricțiile guvernamentale, care includ urmărirea persoanelor care intră și ies din ferme, readuc în amintire amintiri nedorite din perioada COVID-19 în Martin și alte orașe mici din centrul Michiganului.

Neuralink a lui Musk spune că firele mici ale cipului cerebral sunt stabile

Firele mici ale implantului de cip cerebral Neuralink folosit la primul participant la un test efectuat de compania lui Elon Musk au devenit "mai mult sau mai puțin foarte stabile", a declarat miercuri un executiv al companiei.

Compania a declarat în mai că un număr de fire mici din creierul lui Noland Arbaugh, care este paralizat de la umeri în jos din cauza unui accident de scufundare din 2016, s-au deplasat din poziție.

Proces din cauza limbajului inadecvat

Susținătorii unei măsuri de pe buletinul de vot care ar modifica constituția Arizonei pentru a stabili un drept la avort au dat în judecată miercuri legislatorii republicani în legătură cu limbajul folosit într-o broșură care va fi distribuită alegătorilor înainte de alegerile din noiembrie.

Ei au afirmat că utilizarea expresiei "ființă umană nenăscută" nu este neutră. Grupul "Arizona pentru Acces la Avort", care este în spatele inițiativei de pe buletinul de vot, a cerut în procesul lor ca Tribunalul Superior din Comitatul Maricopa să emită un ordin prin care să solicite Consiliului Legislativ al Arizonei, un comitet de legislatori care supraveghează broșura, să adopte un limbaj "imparțial".

Grupul a subliniat că termenul "fetus" este "un termen neutru, obiectiv și medical precis folosit în mod uniform de profesioniștii medicali și agențiile guvernamentale."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel