Stres: un biosenzor portabil ar putea măsura cu exactitate cât de stresată este o persoană

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Stresul, anxietate
Stresul, anxietate

Un biosenzor poate ajuta la măsurarea nivelului de stres. A fost utilizat pentru a stabili cât de stresați sunt lucrătorii din domeniul medical, iar rezultatele au fost peste așteptări.

Un biosenzor portabil poate ajuta la monitorizarea stresului cu care se confruntă lucrătorii din domeniul sănătății, potrivit unui studiu publicat în Physiological Reports.

La studiu au prticipat 12 voluntari de sex masculin sănătoși. Aceștia au purtat un biosenzor portabil care a fost plasat pe piept. Biosenzorul a oferit o evaluare exactă a parametrilor fiziologici - frecvența cardiacă și ritmul respirator - care sunt folosiți pentru calcularea nvelului de stres. Mai mult, valorile biosenzorului s-au corelat puternic cu cele obținute cu ajutorul analizelor de respirație și ar putea diferenția modificările asociate stresului de modificările legate de activitatea fizică crescută.

„O prevalență ridicată de stres și de burnout a fost raportată la profesioniștii din domeniul sănătății, cu toate acestea, instrumentele actuale utilizate pentru a cuantifica astfel de valori precum ceasurile inteligente sau chestionarele nu redau stilurile de viață active ale medicilor și nu respectă politicile de prevenire a infecțiilor”, a spus autor principal Prof. Damian M. Bailey, doctorand al Universității din South Wales, în Marea Britanie. „Având în vedere că stresul crescut poate afecta ulterior atât profesia medicală, cât și pacientul aflat în îngrijire, credem că biosenzorul purtabil utilizat în acest studiu este un instrument util pentru monitorizarea și gestionarea stresului experimentat de profesioniștii din domeniul sănătății.”

 

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel