Studiu. Două treimi din cei cu afecțiuni ale pielii nici nu știu de problemă

cancer_piele_58235600 Boli de piele

Bolile de piele au o prevalență mult mai mare decât se crede, asta deoarece foarte mulți dintre cei afectați nu merg la medic, se tratază singuri sau la îndemnul unor prieteni. Un studiu a fost realizat...

Bolile de piele se clasifică drept a patra dintre cele mai frecvente cauze ale bolii umane, dar foarte mulți dintre cei afectați nu merg la medic. Un nou studiu al Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology estimează prevalența bolilor de piele altfel decât situațiile medicale tipice.

Pentru a include persoanele care nu solicită niciodată sau rareori asistență medicală, studiul nu s-a bazat pe datele de asigurări de sănătate, ci mai degrabă pe datele colectate la Oktoberfest de la München din Germania. Examinările de screening au fost efectuate la întâmplare, pe vizitatorii participanți.

Peste 64% din participanți aveau o problemă de piele

Din cei 2.701 de persoane din studiu, cel puțin o anomalie cutanată a fost observată la 1.662 de participanți (64.5%). Cele mai frecvente diagnostice au fost keratoza actinică (26,6%), rosaceea (25,5%) și eczema (11,7%). Bolile de piele au crescut cu vârsta și au fost mai frecvente la bărbați (72,3%) decât la femei (58,0%).

Aproape două treimi din participanții afectați nu au fost conștienți de afecțiunea pielii. "Bolile pielii ar putea fi chiar mai răspandite decât se credea anterior. Având în vedere impactul lor semnificativ asupra vieții individuale, familiale și sociale, precum și povara lor grea economica provocată de un tratament necorespunzător luat fără a întreba medicul sau la sfatul unor persoane care nu au abilitatea să o facă, importanța sănătații publice a bolilor de piele este subapreciată", a declarat autorul principal dr. Alexander Zink, de la Universitatea Tehnică din München.

"Sunt necesare campanii de informare și conștientizare pentru a aborda mai bine această problemă neglijată și pentru a reduce povara globală a bolilor de piele."

 

Vezi studiul original AICI.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250