Studiu: Fumatul, vinovat de 85% din cazurile de cancer pulmonar

Dana Lascu |
Data publicării:

85% din cazurile de cancer pulmonar din Israel ar fi putut fi prevenite prin evitarea fumatului, relevă un nou studiu publicat luni de Ministerul Sănătăţii şi Israel Cancer Association, citat de de agenția de presă chineză Xinhua.

Studiul israelian demonstrează că 2.104 de decese asociate tumorilor maligne pulmonare, dintre cele 2.482 de noi cazuri de cancer de plămâni diagnosticate în anul 2015, în Israel, ar fi fost prevenite prin evitarea fumatului.

De vină și pentru decese datorate altor tipuri de cancer

De asemenea, fumatul este responsabil de 46% dintre cancerele de vezică urinară, de 18% dintre cele de stomac, de 16% dintre cancerele renale şi de 13% dintre cazurile de cancer pancreatic.

În total, prin evitarea fumatului, în fiecare an, ar fi posibilă prevenirea decesului a 3.578 de persoane din această ţară, se arată în studiul citat de de agenția de presă chineză Xinhua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel