Sucul care ajută la curățarea rinichilor. Ce alte beneficii mai are leguma. Recomandarea Lidiei Fecioru: Două linguri înainte de somn

Sonia Baciu |
Data publicării:
sucul care ajuta la curatarea rinichilor. FOTO: Freepik
sucul care ajuta la curatarea rinichilor. FOTO: Freepik

Lidia Fecioru recomandă consumul a două linguri de suc, ”obligatoriu înainte de somn”. Leguma poate fi consumată sub formă de suc și ca atare, având și întrebuințări externe.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat un nou leac naturist, care poate fi urmat atât de persoanele cu afecțiuni renale, cât și de cele care au afecțiuni hepatice sau respiratorii.

”Am văzut foarte mulți oameni cu tot felul de rămășite după Covid-19, și vorbim de rămășițele renale, pielonefritele care sunt destul de des întâlnite după tratamentele pentru Covid, și nu numai. Este o boală care se moștenește.

Sunt câteva rețete foarte simple, dar de care ar trebui să țină cont cei care știu că au această problemă.

Unul din tratamentele foarte bune este sucul de ridiche neagră. Trebuie amestecat un litru de suc cu 300 grame de miere și se iau câte două linguri înainte de masă și obligatoriu înainte de somn. Aceasta este una dintre rețete”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3 CNN.

De asemenea, bioenergoterapeutul a prezentat încă două rețete, dintre care una să fie ”un mod de viață” pentru persoanele cu afecțiuni renale.

”Ar trebui să bea câte 2-3 pahare de ceai de măceșe, care are vitamina C și este foarte bun. Adică, cei care au această problemă, ce le dau acum ar trebui să le fie ca un mod de viață.

Iar obligatoriu, când este vară, să mănânce foarte mult pepene roșu. Două-trei zile, numai pepene, nimic altceva”, a mai spus Lidia Fecioru.

Vezi și: Sindromul halatului alb, anxietatea din fața medicului: simptome și riscuri. Tudor Ciuhodaru: Oamenii au așteptări mari și multe întrebări. Neîncrederea în sistem este la nivel maxim

Ridichea neagră, alte beneficii pentru sănătate

Ridichea neagră este o legumă ce se găsește tot timpul anului, cu un ”vârf” la intrarea în sezonul de primăvară.

Ridichea neagră face parte din familia Brassicacee și este o sursă excelentă de vitamina C, vitamină necesară pentru întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, ridichea neagră poate furniza potasiu, fier, magneziu și vitaminele A, E și B, inclusiv B9 arată Specialty Produce.

În medicina tradițională din Europa și Asia, ridichile negre au fost folosite pentru a stimula funcția bilei, dar și pentru a îmbunătăți sănătatea vezicii biliare. Acest lucru este datorat conținutului de glucizinolat, un fitonutrient care poate stimula digestia și detoxifierea ficatului.

2. -imagine fara descriere- (various-fresh-radishes-white-radish-long-pink-radish-black-radish_27112300.jpg)

Ridichea, în cele trei culori ale sale. FOTO: Freepik @azerbaijan_stock

În plus, ridichea neagră are proprietăți digestive și contribuie la buna funcționare a metabolismului.

Este hipolipemiant, adică contribuie la reducerea colesterolului și are un efect gastroprotector prin stimularea secreției de mucus.

De asemenea, ridichea neagră lichefiază mucusul și are activitate expectorantă și antitusivă, fiind folosită cu succes în acest caz.

Sucul de ridiche neagră are proprietăți antiinfecțioasă, cu activitate asupra Helicobacter pylori, antioxidant și antiinflamator.

Preparatele de ridiche neagră contribuie atât la buna funcționare a ficatului și bilei, precum și a rinichilor, dar sunt recomandate și celor cu litiază biliară sau renală, dischinezie, colecist, astm bronșic, tuse, afecțiuni reumatice sau gută, se arată în lucrarea Dicționarul plantelor de leac.

Vezi și: Cum știi dacă ai gastrită. Semnul dat de sughiț sau ronțăiala în stomac. Cum se tratează rapid gastrita

Ridichea neagră acționează atât la interior, cât și la exterior, în anumite cazuri fiind recomandată aplicarea de ”bandaje” de ridichi: în dreptul plămânilor pentru cei cu pneumonie sau în zona ficatului, pentru cei cu afecțiuni hepatice.

Aceste aplicații simple decongestionează organele interne și ajută la buna funcționare a acestora.

Consumată ca atare, în salată sau pur și simplu tăiată felii, ridichea neagră îmbunătățește activitatea stomacului și a tractului digestiv. Trebuie reținut faptul că această legumă are un un gust ceva mai înțepător decât ridichiile albe sau cele roșii, de lună. Iar acestea au și ele proprietăți medicinale similare cu ridichea neagră, dar ceva mai puțin pronunțate.

Ridichea neagră este, de asemenea, un bun diuretic, mai mult, are și proprietăți antialergice.

Vezi și: Arteriopatia diabetică, boala ce afectează jumătate dintre diabetici: tratament. Testul pulsului la nivelul picioarelor. Munteanu: Se ajunge la amputație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel