Sursă NEOBIȘNUITĂ de tratare a eczemei. Ce zic testele

Florina Pop |
Data publicării:
Piele, ten
Piele, ten

O tulpină universală din bacterii din pielea sănătoasă stă la baza unui tratament pentru cel mai frecvent tip de eczemă, denumit dermatita atopică.

Cercetători de la Facultatea de Medicină din San Diego, Universitatea din California, SUA, au descoperit o tulpină universală de bacterii derivate din pielea umană sănătoasă, care poate trata cel mai frecvent tip de eczeme, numit dermatită atopică.

Aceștia au analizat mecanismele respectivei bacterii într-un studiu clinic dublu-orb de fază I, uman, care urmărește tratarea persoanelor care trăiesc cu eczeme. Două treimi dintre cei 54 de participanți au spus raportat îmbunătățiri ale simptomelor lor, inclusiv mai puține plângeri de mâncărime și inflamație.

”Am găsit exact ceea ce speram să găsim. Eczema participanților care au primit tratamentul bacterian s-a îmbunătățit și nu au existat evenimente adverse”, susține medicul Richard Gallo, profesor de Dermatologie și președinte al Departamentului de Dermatologie de la UC San Diego School of Medicine.

Tulpina minune a fost găsită în urma examinării a peste 8.000 de izolate de bacterii stafilococice derivate din pielea indivizilor fără eczeme. ”Așa am găsit tulpina universală. Aceasta a fost una din cele 8.000 de tulpini care au fost testate într-un vas pentru capacitatea lor de a ucide stafilococul auriu și de a trata dermatita atopică. Și a funcționat. Din cercetările noastre, am determinat că această abordare terapeutică rațională pentru dermatita atopică pare a fi sigură pentru oameni de a-și folosi eczemele. (...) Și este ușor, de asemenea, deoarece este doar o cremă și evită efectele secundare ale steroizilor și ale altor medicamente care vizează sistemul imunitar", a mai spus cercetătorul Gallo, se arată într-un comunicat al universității amintite.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel