Tamarind, fruct-minune care ajută la slăbit. Compus unic

Cătălina Burghelea / 09 ian 2019 / 19:42
Ditribuția subtipurilor de celule grase în organism poate să determine obezitatea
Ditribuția subtipurilor de celule grase în organism poate să determine obezitatea

Frunzele de tamarind conțin o cantitate "corectă" de vitamina C și β-caroten și un conținut ridicat de minerale, în special fosfor, potasiu, calciu și magneziu.

Transportat din Africa în India cu mii de ani în urmă și în Orientul Mijlociu, de 400 de ani, tamarindul a fost numit "una dintre cele mai importante specii de pomi fructiferi tropicali", folosită în gastronomie, medicină, precum și în construcții.

Acest fruct exotic poate fi consumat în stare proaspătă sau adăugat la mâncăruri dulci, acre și savuroase.

Tamarindul este un fruct tropical pe care mulți europeni nu-l știu, dar arată oarecum ca o fasole moale, de culoare maro pal și în interior are o consistență lipicioasă, asemănătoare pastei.

Dincolo de întrebuințarea în gastronomie, tamarindul are compușii săi complexi și unici care îl fac benefic pentru sănătate.

Fructul este folosit pentru alimente și medicamente, inclusiv uscat pentru a face bomboane și, după ce este complet copt, adăugat la deserturi. De asemenea, are capacitatea de a îmbunătăți starea de sanatate, cum ar fi:

- Sănătatea respiratorie

- Sănătatea inimii prin reducerea tensiunii arteriale

- Reglează nivelul glucozei din sânge pentru a ajuta la controlul diabetului

- Pierderea în greutate prin inhibarea enzimei de depozitare a grăsimilor

- Ameliorează durerea de cap

- Reducere febra

- Protejează împotriva paraziților intestinali

- Reduce inflamația hemoroizilor

Tamarind, nivel ridicat de proteine 


Studiile au recunoscut conținutul extins de vitamine și minerale ale tamarindului, inclusiv "un nivel ridicat de proteine cu mulți aminoacizi esențiali, care contribuie la construirea musculaturilor puternice și eficiente", cantități semnificative de calciu, fosfor și potasiu, precum și de fier, sodiu, cupru, zinc și nichel, dintre care ultima este necesară doar în cantități mici pentru a spori capacitatea corpului de a absorbi fierul, a preveni anemia și a întări oasele pentru a compensa osteoporoza.

Tiamina este una dintre vitaminele complexului B care servește la îmbunătățirea funcției nervoase și a dezvoltării musculare, iar un compus unic cunoscut sub numele de acid hidroxicitric (HCA) poate fi extras și folosit pentru a suprima apetitul și pentru a promova pierderea în greutate.

Frunzele de tamarind conțin o cantitate "corectă" de vitamina C și β-caroten și un conținut ridicat de minerale, în special fosfor, potasiu, calciu și magneziu.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25