Te simți mai tânăr ca-n buletin? Ce zice creierul

Florina Pop |
Data publicării:
Caloriile reduse aduc beneficii sănătății  FOTO: pexels.com
Caloriile reduse aduc beneficii sănătății FOTO: pexels.com

Sentimentul că ești mai tânăr decât vârsta din buletin ar putea semnala un creier mai tânăr, sugerează un studiu din Coreea de Sud.

Oamenii care se simt mai tineri decât vârsta pe care o au ar putea ajuta creierul să îmbătrânească mai greu. Este concluzia unui mic studiu publicat online, vara trecută, de către Frontiers in Aging Neuroscience, citată de health.harvard.edu.

Cercetătorii de la Universitatea din Seul, Coreea de Sud au analizat scanările creierului de la 68 de seniori sănătoși, cu vârste cuprinse între 59 și 84 de ani, și au măsurat volumul de substanță gri din diferite regiuni. Apoi le-au adresat mai multe întrebări ca să determine dacă subiecții s-au simțit mai vârstnici sau mai tineri decât vârsta pe care o au. Le-au analizat abilitățile cognitive și percepțiile asupra sănătății generale.

Rezultate mai bune la testele de memorie

„Cercetătorii au comparat rezultatele sondajului cu scanarea creierului. Ei au descoperit că persoanele care s-au simțit mai tinere decât vârsta lor au obținut rezultate mai ridicate la testele de memorie, s-au considerat ca fiind sănătoase și au fost mai puțin probabil să aibă simptome de depresie. Oamenii din acest grup aveau, de asemenea, mai multă substanță cenușie în anumite regiuni ale creierului, un model tipic pentru creierele tinere", se arată pe health.harvard.edu.

Specialiștii coreeni susțin că este nevoie de mai multe cercetări ca să explice rezultatele descoperite.

„Este posibil ca efectul îmbătrânirii creierului să influențeze conștientizarea schimbării legate de vârstă mai direct decât o simplă apreciere a sănătății fizice, așa cum se vede din rezultatul nostru", se arată în studiu.

Cercetarea poate fi consultată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel