Tehnica ce tratează cancerul de rect. Buliga: Are rezultate extraordinare. Așa ceva este de neimaginat

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Tehnica ce trateaza cancerul de rect - Foto: Freepick
Tehnica ce trateaza cancerul de rect - Foto: Freepick

Care e tehnica ce poate trata cancerul de rect sau cancerul rectal.

Cancerul rectal este o boală în care celulele canceroase se dezvoltă la nivelul rectului. Semnele cancerului rectal includ diaree, constipație sau sânge în scaun. Tratamentele includ intervenții chirurgicale, chimioterapie și radioterapie.

Cancerul rectal este vindecabil, mai ales atunci când este detectat la timp prin metode de screening precum colonoscopia.

Cancerul rectal se dezvoltă atunci când celulele canceroase se formează în rect, care face parte din intestinul gros. Rectul este o cameră situată între colon și anus.

Cancerul rectal afectează atât bărbații, cât și femeile, deși bărbații au o probabilitate ușor mai mare de a dezvolta această boală. În cele mai multe cazuri, persoanele diagnosticate cu această boală au vârsta de peste 50 de ani. Cu toate acestea, este posibil ca adolescenții și adulții tineri să dezvolte și ei cancer rectal.

Chlamydia, infecția gravă care se ascunde în corp. Simionescu: Produce uretrită și prostatită la bărbați și leucoree și infertilitate la femei

Dr. Teodor Buliga, medic primar Chirurgie generală cu competențe în chirurgia laparoscopică, chirurgia robotică și chirurgia oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a oferit detalii incredibile despre tehnica ce poate trata cancerul rectal.

Cancer de rect - care sunt simptomele

În multe cazuri, cancerele rectale nu provoacă niciun simptom. Cu toate acestea, unii oameni pot observa anumite semne de avertizare. Simptomele cancerului rectal pot include:

- Sângerare rectală

- Sânge în scaun

- Diaree

- Constipație

- O schimbare bruscă a obiceiurilor intestinale

- Scaun îngust

- Oboseală

- Slăbiciune

- Dureri abdominale

- Pierdere inexplicabilă în greutate

Stadiile cancerului de rect

De ce pleacă tinerii medici în străinătate. Georgiana Mănăilă arată problema: Nu există "sunt pacientul medicului X". Pacienții nu sunt ai tăi, noi nu ni asumăm

Cancerul rectal este clasificat în cinci stadii diferite. Diagnosticul depinde de cât de mare este tumora de cancer rectal și dacă s-a răspândit sau nu:

Stadiul 0: Celulele canceroase au fost găsite pe suprafața mucoasei rectale.

Stadiul 1: Tumora a crescut sub mucoasă și, eventual, în peretele rectal.

Stadiul 2: Tumora a crescut în peretele rectal și s-ar putea extinde în țesuturile din jurul rectului.

Stadiul 3: Tumora a invadat ganglionii limfatici de lângă rect și unele țesuturi din afara peretelui rectal.

Stadiul 4: Tumora s-a răspândit la ganglioni limfatici sau organe îndepărtate.

Tehnica ce poate trata cancerul de rect

Ei bine, întrebat care sunt cancerele pentru care chirurgia robotică este cea mai bună alegere și care au fost cele mai multe cancere pentru care chirurgia robotică a dat rezultate, medicul Teodor Buliga a dezvăluit că robotul intervine foarte bine pentru cancerul de rect. 

"Chirurgia robotică are rezultate extraordinare pentru cancerele de rect, pentru că rectul, în bazin, este înghesuit între alte organe: prostată la bărbați și lângă uter și organele genitale interne la femei.

Și atunci, poți să abordezi bazinul mult mai ușor prin chirurgia robotică. Tocmai acea vizualizare de care povesteam, tocmai acea facilitate oferită de instrumentarul cu multe grade de libertate. Asta îți permite să cobori în bazin fără să trebuiască să rezeci foarte mult din perete", a declarat medicul Teodor Buliga, în exclusivitate pentru DC Medical.

"Așa ceva este de neimaginat în chirurgia actuală"

Intestinul, "mai mult decât o înșiruire de mațe pe unde trece mâncarea". Buliga: E cel care declanșează semnalul imunologic către boli, către CANCER. Ca el nu e niciun alt organ

"De exemplu, chirurgia clasică la un moment dat, pentru cancer de rect, presupunea a tăia sacrul, osul care ține la spate bazinul.

Au fost înainte o sumedenie de procedee inventate care presupuneau să scoți osul sacru.

Așa ceva este de neimaginat în chirurgia actuală, pentru că poți să te duci pe lângă acest os, folosind robotul, până jos, la ceea ce noi numim diafragma pelvină, adică musculatura care închide bazinul în partea de jos", a conchis medicul Teodor Buliga.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel