Tehnica celor 10 minute pentru un TEN perfect și ÎNTINS. Ce presupune metoda 4-2-4, trucul genial al japonezilor

Tehnica celor 10 minute pentru un ten perfect si intins - Foto: Freepick @pvproductions
Tehnica celor 10 minute pentru un ten perfect si intins - Foto: Freepick @pvproductions

Care este ritualul japonezilor pentru un ten întins și perfect. Ce presupune metoda 4-2-4. 

Pielea curată și îngrijită reprezintă o prioritate pentru oamenii care sunt întotdeauna atenți la sănătatea și la aspectul lor, iar japonezii se numără printre cei care vor să arate întotdeauna impecabil și au creat un adevărat ritual pentru îngrijirea pielii.

Un expert în probleme dermatologice a spus că este suficient să te speli pe față doar seara dacă urmezi aceste trucuri folosite de cei din Japonia.

Tehnica inventată de japonezi durează zece minute și cuprinte trei pași simpli, în urma cărora tenul va rămâne strălucitor și lipsit de impurități.

Secretul lor poartă numele de "Metoda 4-2-4", pentru că timpul este împărțit în funcție de cele trei etape.

Prima durează patru minute, a doua doar două și a treia este egală cu cea dintâi.

Iată pașii pe care-i urmează japonezii pentru un ten întins și perfect

 

1. Aplicarea uleiului (4 minute)

Această etapă reprezintă pregătirea pentru curățare și are ca scop îmbunătățirea circulației prin masarea feței cu mișcări circulare. De asemenea, la finalul celor patru minute stratul superior al pielii va fi netezit, iar porii înfundați se vor debloca. Este absolut necesar să alegi un ulei care nu se absoarbe rapid pentru că ai nevoie ca el să rămână la suprafață.

8 măști de față cu cărbune activ pe care le poți face la tine acasă20 de tratamente naturiste care te ajută să scapi de petele maronii de pe față10 demachiante care pot înlocui cu succes crema de față

2. Curățarea cu spumă (2 minute)

Odată ce porii au fost deschiși, poate începe procesul de curățare. Poți folosi orice fel de demachiant pe care să îl aplici chiar peste ulei, dar experții le recomandă pe cele sub formă de spumă sau gel pentru că nu usucă pielea. Masează fața timp de două minute cu mișcări bânde ca să nu o agresezi.

3. Clătirea (4 minute)

Ultima etapă este și cea mai importantă pentru că de ea depinde dacă tenul rămâne curat sau încărcat de produse. În primele două minute trebuie să folosești apă călduță care ajută la îndepărtarea uleiului și îmbunătățește circulația sângelui, iar apoi trebuie să clătești și cu apă rece pentru a închide porii ce tocmai au fost curățați în profunzime.

Ți se pare interesant acest ritual al japonezilor? Dacă da, îl poți introduce și tu în rutina de îngrijire pentru că este foarte simplu și nu vei pierde mult timp. Nu uita să consulți un dermatolog care te va ajuta să alegi produsele potrivite tipului tău de ten, pentru că doar așa va da rezultate această tehnică. În caz contrar, riști să îți agresezi pielea și să te confrunți cu probleme dermatologice, cum ar fi coșurile, petele, mâncărimea sau usturimea, potrivit divahair.ro.

Maria Dragomiroiu, despre ingredientul pentru un TEN perfect și un PĂR sănătos: 5 minute, atât îmi ia!

 

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică populară din țară, are o voce ce poae fi recunoscută oricând, un păr spectaculos și un ten perfect. 

La 66 de ani, artista are mare grijă de imaginea ei, de felul în care se prezintă în fața publicului și a dezvăluit că are un adevărat ritual de îngrijire.

Maria Dragomiroiu a spus că își vopsește părul singură, de când se știe, și îl tunde de două ori pe an. Mai mult, merge la tratamente, se spală cu apă și săpun pe față și se dă cu creme pe bază de miere și lăptișor de matcă.

"Mă dau cu o cremă grasă, pentru că eu am pielea uscată, mă ține. Le folosesc pe cele românești, pe bază de lăptișor de matcă. Lumea te vrea așa cum te știe, nu e ca și când lucrezi oriunde altundeva. E adevărat că totul vine din interior. În primul rând contează cum ești pe dinăuntru.

Mă îngrijesc și asta înseamnă un efort și niște bănuți, pentru că mai merg și la câte un tratament. Într-o companie lași motoarele, aici nu se poate. Cu cât trece timpul, trebuie să rămâi în competiție. Lumea vrea altceva, se schimbă și trebuie să ții pasul, să muncești. Să nu te îngrași… Să rămâi așa cum te știu oamenii. Arta cere sacrificii", a declarat Maria Dragomiroiu, pentru fanatik.ro.

Maria Dragomiroiu are un păr frumos de peste un metru și susține că și-l vopsește singură de ani de zile, acasă, în numai 5 minute. 

"Mă vopsesc singură de o viață! Și cum mă vopsesc? În 5 minute. Atâta îmi ia mie, în rest stau 15 minute cu vopseaua pe păr și apoi mă spăl normal cu balsam și șampon. De tăiat îl iat pe unde apuc, la New York, la televiziune în București… Îmi tai părul cam de două ori pe an câte 10 centimetri", a mai spus ea.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel