Testarea funcțiilor motorii la bebeluși, cu ajutorul unui nou dispozitiv

Copii, spital
Copii, spital

Copiii născuți prematur dezvoltă adesea dizabilități neuromotorii și cognitive. Cea mai bună modalitate de a reduce impactul acestor dizabilități este să fie depistate cât mai devreme printr-o serie de teste cognitive și motorii. Dar măsurarea și înregistrarea cu precizie a funcțiilor motorii a copiilor mici este dificilă. Bebelușii nu pot purta dispozitive voluminoase pe mâini și au o predilecție pentru a ingera lucruri pe care nu au voie să le înghită. Pornind de la aceste date, cercetătorii de la Universitatea Harvard au dezvoltat un senzor moale, netoxic, care se atașează în mod discret de mână și măsoară forța unei apucări și a mișcării mâinii și a degetelor.

Un element nou al senzorului este o soluție lichidă netoxică, foarte conductivă. Soluția este realizată din iodură de potasiu, un supliment alimentar obișnuit, și glicerol, aditiv alimentar obișnuit. După o scurtă perioadă de amestecare, glicerolul rupe structura cristalină a iodurii de potasiu și formează cationi de potasiu (K +) și ioni de iod (I-), făcând conductivitatea lichidului. Deoarece glicerolul are o rată de evaporare mai scăzută decât apa și iodura de potasiu este foarte solubilă, lichidul este stabil atât într-o gamă de temperaturi și umiditate, cât și foarte conductiv.

,,Am dezvoltat un nou tip de lichid conductiv care nu este mai periculos decât o picătură mică de apă sărată. Este de patru ori mai conductiv decât soluțiile biocompatibile anterioare, ducând la date mai acurate și mai puțin zgomotoase. Senzorii moi biocompatibili anteriori au fost făcuți utilizând soluții de clorură de sodiu-glicerol, dar aceste soluții au avut conductivități scăzute, ceea ce făcea ca datele senzorului să fie foarte zgomotoase și dura aproximativ 10 ore pentru pregătire.Am redus acest lucru la aproximativ 20 de minute", a declarat Siyi Xu, student absolvent la SEAS si primul autor al lucrării.

 Harvard's Office of Technology Development a depus un portofoliu de proprietate intelectuală legat de arhitectura noilor senzori moi și caută oportunități de comercializare a acestor tehnologii. Designul senzorilor ia în considerare și necesitatea copiilor, senzorul de cauciuc siliconic se află deasupra degetului.

,,Adesea, observăm că bebelușii care se nasc devreme sau care au fost diagnosticați cu tulburări de dezvoltare timpurie au piele foarte sensibilă. Prin lipirea dispozitivului pe partea de sus a degetului, acest instrument oferă informații exacte ", a spus Eugene Goldfield, coautor al studiului și profesor asociat în Programul de Științe Comportamentale la Spitalul de Copii din Boston și la Facultatea de Medicină Harvard.

Capturarea mișcării poate spune multe despre mișcare, chiar dacă nu poate măsura forța, care este esențială pentru diagnosticarea dizabilităților neuromotorii și a dezvoltării cognitive. Instrumentul a fost testat numai pe mâinile adulte. În continuare, cercetătorii intenționează să îl testeze pe mâinile copiilor, informează Eurekalert.org.

,,Abilitatea de a cuantifica mișcările umane complexe ne oferă un instrument de diagnostic fără precedent. Concentrarea asupra dezvoltării abilităților motorii la copiii mici prezintă provocări unice pentru integrarea multor senzori într-un dispozitiv ușor de purtat și ușor de purtat, acești senzori noi rezolvă aceste provocări - și dacă putem crea senzori de uzură pentru o sarcină atât de exigent , credem că acest lucru va deschide, de asemenea, aplicații în diagnostice, în terapii, interfețe între om-calculator și realitate virtuală",  a precizat Rob Wood, profesor de Inginerie și Științe Aplicate Charles River din cadrul SEAS, autorul principal al studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel