Două teste pe care ar trebui să le facă orice femeie

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Screeningul pentru cancerul de col uterin și la cel pentru incontinență urinară, spun specialiștii că sunt cele mai recomandate femeilor.

Femeile trecute de prima tinerețe ar trebui să țină cont de noile orientări în materie de screening, este sfatul specialiștilor de la Harvard Medical School.

Una dintre recomandări este screeningul cancerului de col uterin. Serviciul de Prevenție al SUA a publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane o informare care sugerează că multe femei cu vârste între 30 și 65 de ani pot aborda acum examinarea cancerului de col uterin în mai multe moduri: pot face un examen citologic cervicală (Pap) la fiecare trei ani, sau un test pentru papilomavirusul uman (care provoacă cele mai multe cazuri de cancer de col uterin) la fiecare cinci ani; sau pot obține o combinație de ambele teste la fiecare cinci ani.

Dacă sunteți mai în vârstă de 65 de ani, USPSTF vă recomandă să nu faceți screening decât dacă nu ați efectuat teste adecvate sau dacă aveți un risc crescut de cancer de col uterin.

Incontinența urinară, al doilea test recomandat

Alte recomandări de screening sunt pentru incontinența urinară. Acestea provin din Women's Preventive Services Initiative și au fost publicate în Annals of Internal Medicine.

Liniile directoare recomandă ca femeile să fie examinate pentru incontinență anual, indiferent de vârstă. "Sunt complet de acord cu o scurtă analiză anuală a incontinenței urinare pentru femei. O întrebare simplă poate fi folosită pentru a examina acest lucru, cum ar fi: «Aveți vreo incontinență urinară deranjantă sau scurgeri urinare în timpul zilei sau al nopții?»

Dacă incontinența este tratată mai devreme, în unele cazuri, aceasta nu va progresa și pacientul va fi capabil să evite alte opiuni de tratament care sunt mai invazive, costisitoare, riscante, sau consumatoare de timp, spune dr. May Wakamatsu, vice președinte al gynecology services at Harvard-affiliated Massachusetts General Hospital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel