Testul rapid care îți arată dacă ai probleme cu inima. Poate fi și cancer pulmonar. Dacă observi ASTA, mergi la cardiolog

Monika Baciu |
Data publicării:
inima - FOTO: Freepik@Serg Nivens
inima - FOTO: Freepik@Serg Nivens

Un simplu test pe care îl poți face acasă îți arată dacă ai probleme grave cu inima. Dacă observi ASTA, mergi de urgență la cardiolog.

Dermatologul împărtășește un test rapid cu degetul pentru a verifica bolile de inimă. Dacă acest test relevă că aveți degete în ciocan, merită să căutați sfat medical. 

Prin urmare, depistarea oricăror semne de avertizare poate salva vieți. Unele dintre simptomele problemelor cardiace sunt destul de evidente, cum ar fi durerea în piept și scurtarea respirației.

Cu toate acestea, altele sunt mai puțin cunoscute și pot părea puțin probabile. Un expert a vorbit despre un semn neașteptat al bolilor de inimă care poate apărea la nivelul degetelor.

Dermatologul Dr. Daniel Sugai a avertizat că degetele ciocan pot apărea la persoanele cu această afecțiune. Aceasta înseamnă că vârfurile degetelor devin mărite, iar unghiile se îndoaie în jos.

Vezi și: Cum să îți menții mâinile și picioarele calde. Aplică trucul pinguinilor

Cum se face testul

Testul degetelor - FOTO: Freepik@antoninavlasova

Pentru a face testul trebuie să așezați două unghii împreună, una de la fiecare mână. În cazul degetelor sănătoase, ar trebui să vedeți un spațiu în formă de diamant în partea de jos a unghiilor, acest lucru este cunoscut sub numele de testul Schamroth.

"Dacă faceți acest test Schamroth și vă apropiați degetele, ar trebui să vedeți o mică fereastră în formă de diamant între degetele dumneavoastră. Dacă nu arată așa, aveți unghii ciocan și trebuie să căutați asistență medicală", a spus Dr. Sugai, potrivit Express.

Revista Medicală Britanică explică, de asemenea, cum să efectuați acest test.

"Dacă două degete opuse sunt ținute spate în spate unul împotriva celuilalt, un spațiu în formă de diamant ar trebui să apară în mod normal între patul unghial și unghiile celor două degete. În cazul degetelor ciocan, acest spațiu (sau fereastră) lipsește", se arată în acesta.

Vezi și: De ce urina este galbenă. Culoarea care îți arată că ai putea avea cancer sau alte boli grave

De ce se face asocierea între degetele ciocan și bolile de inimă

Motivul pentru care degetele ciocan este legată de bolile de inimă este pentru că adesea este cauzată de niveluri scăzute de oxigen în sânge, ceea ce poate apărea dacă inima nu poate să pompeze corespunzător sângele în jurul corpului.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că ar putea indica cancer pulmonar sau o altă afecțiune pulmonară. Alte semne ale bolilor de inimă de care trebuie să fiți conștient includ:

Vezi și: Testul care îți arată dacă ai osteopenie. Dr. Benția: E gravă. După -2,5 oasele ajung nisip. S-au aplecat după o hârtiuță și acolo au rămas, și-au fracturat vertebra

- Dureri în piept (angină)

- Scurtarea respirației

- Dureri în tot corpul

- Senzație de leșin

- Grețuri.

Vezi și: Călcâiele crăpate, problemă estetică și mare semnal de alarmă. Semnalul pe care ți-l transmit picioarele

O cauză majoră a bolilor de inimă este ateroscleroza, care poate fi cauzată de obiceiuri nesănătoase precum fumatul, consumul de alcool și o dietă bogată în grăsimi.

"În timp, pereții arterelor tale se pot încărca cu depozite grase.

Acest proces este cunoscut sub numele de ateroscleroză, iar depozitele grase se numesc aterom. Ateroscleroza poate fi cauzată de factori de stil de viață, cum ar fi fumatul și consumul regulat de cantități excesive de alcool.

De asemenea, ai un risc mai mare de a dezvolta ateroscleroză dacă ai afecțiuni precum colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială sau diabetul" explică NHS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel