Top 5 cele mai sănătoase legume din acest sezon: nutriționistul Alexandru Călugăru explică ce beneficii uimitoare au pentru organism

Adisa Codruț |
Data publicării:
Legumele
Legumele

Nutriționistul Alexandru Călugăru a explicat  care sunt beneficiile  celor mai sănătoase legume din acest sezon.

Alexandru Călugăru, nutriționist și antrenor de fitness, explică care sunt beneficiile legumelor din acest sezon.

Vinetele - conțin calciu, fier și alti nutrienți și minerale esențiale sănătății organismului nostru, acestea îmbunătățesc circulația sângelui datorita fitonutrientilor esențiali care se regăsesc în mare parte în coaja acesteia. Datorita vitaminei K pe care o conțin și a bioflavonoidelor, Vinetele reduc riscul cheagurilor de sânge, ceea ce înseamnă că persoanele care consuma în mod regulat vinete vor fi ferite de accidente vasculare cerebrale și infarct.

Așadar daca vrei să eviți accidentele vasculare cerebrale, infarct-urile, cheagurile de sânge și alte probleme ale inimii, vinetele vin în ajutorul tău, te vor ajuta să faci acest lucru și iți vor întări și proteja inima.

Gogoșarii – aceștia ajuta la prevenirea cancerului, în special în prevenirea cancerului de prostata cât și cel pulmonar, daca ești fumător, nu strica să adaugi în meniurile tale și gogoșar. Aceștia conțin vitamina E , vitamina A și vitamina C.

Vitamina E din compoziția Gogoșarului vă oferi un aspect tânăr parului și pielii tale.

Vitamina A din compoziția acestuia iți vă îmbunătății vederea, iar vitamina C și Magnezi-ul pe care le conține te vor ajuta să scapi de anxietate.

Vitamina C pe care un gogoșar o conține este de ajuns pentru a iți întări sistemul imunitar și a te proteja de răcelile care apar la începutul toamnei, iar pe lângă asta, ajuta la absorbția fierului în organism, așa că pot fi consumați cu ușurință alaturi de vinete, beneficiile acestora fiind extrem de mari împreună.

Ardeiul Kapia – că și vinetele, ardeiul Kapia vine și el în compoziția să cu o foarte mare cantitate a vitaminei K, vitamina care este extrem de benefica și necesara de către persoanele care prezinta risc de osteoporoza, în general de către femeile care intra la menopauza și automat prezinta un risc mai mare al apariției acestei afecțiuni.

Datorita vitaminii B6 pe care o conține poate preveni anemia sau ameliora simptomele acesteia.

Ardeiul Kapia este și un antiinflamator foarte bun datorita conținutului ridicat de cupru pe care îl deține, reducând inflamațiile și ajutând în tratarea artitrei. Acesta ameliorează sindromului de colon iritabil datorita fibrelor dietetice pe care le conține, tot acestea consumate în cantitate mare te scapă de hemoroizi și pietre la rinichi cât și de constipație sau diaree, așadar consumul de ardei Kapia iți vor regla tranzitul intestinal și te vă proteja de câteva afecțiuni foarte neplăcute.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce beneficii pentru organism mai aduc ridichile sau sfeclaroșie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel