Toxiinfecție alimentară, Suceava: 9 școlari băgați în spital de „Laptele și Cornul”

Dana Lascu |
Data publicării:

Nouă elevi din clasa a II-a de la școala din localitatea Bădeuți, județul Suceava, au fost internați, astăzi, la Spitalul Municipal din Rădăuți cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce ar fi băut laptele primit la școală prin programul guvernamental „Laptele și cornul”.

Cei nouă copii, care au vârste cuprinse între 7 și 8 ani, au ajuns la Spitalul Municipal din Rădăuți cu stare de vomă, greață și dureri abdominale. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat presei că niciunul dintre școlari nu e în stare gravă, dar au rămas în spital pentru monitorizare.

Anchetă pentru toxiinfecția alimentară

Totodată, DSP Suceava a trimis o echipă de control la școala în cauză și a demarat o anchetă în acest caz, pentru a se vedea cum este păstrat laptele în școală. Potrivit lui lui Grădinariu, DSP Suceava va face verificări și la firma care furnizează produsele din programul „Laptele și cornul".

La rândul său, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat că toți copiii internați au o stare generală bună. „Toți au declarat că au băut lapte la școală, probabil aceasta este sursa îmbolnăvirii", a mai spus Andronachi, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel