Tramvai pentru vaccinul gripal, la Viena. Vor să tripleze rata de vaccinare în timpul pandemiei COVID

Dana Lascu |
Data publicării:
Tramvaiul - cabinet medical pentru vaccinare antigripală. Foto: Wiener Linien
Tramvaiul - cabinet medical pentru vaccinare antigripală. Foto: Wiener Linien

La Viena, un tramvai a fost transformat în cabinet mobil unde cei care se programează își pot face gratuit vaccinul gripal, practic un instrument de promovare a campaniei de vaccinare împotriva gripei

Primăria din Viena a pus la dispoziția locuitorilor o garnitură dedicată acestui proiect, pentru a ușura astfel presiunea pusă pe spitalele publice în plină pandemie de COVID-19. Tramvaiul aparține societății de transport din capitala Austrtiei, Wiener Linien, dar a fost transformat în cabinet medical ambulant. De astăzi, el va circula pe mai multe trasee din Viena. 

„Vizăm o triplare a ratei de vaccinare în acest an și sperăm să îi motivăm pe mulți vienezi să vină să se vaccineze", a declarat primarul Michael Ludwig, cu ocazia prezentării pentru presă a acestei garnituri de tramvai, vopsită în albastru și roșu.

Tramvaiul va străbate capitala austriacă timp de șase săptămâni, de astăzi până pe 13 noiembrie îinclusiv, și va putea să îi îmbarce pe toți rezidenții care își vor face programare pentru vaccinare. Mai mult, cei care se programează vor fi vaccinați gratuit!

În tramvaiul care va funcționa zilnic, între orele 10.00 - 18.00, sunt amenajate o zonă de recepție, două zone de așteptare și două cabinete medicale, conform Wiener Linien

Dincolo de această operațiune de PR, locuitorii sunt îndemnați de Serviciul de vaccinare al Vienei, impfservice.wien, să meargă la diverse centre de sănătate și la cele 600 de cabinete medicale în care vaccinul antigripal este administrat.

În total, Vienna a anunțat că a achiziționat 400.000 de doze, care ar trebui să acopere un sfert din populația orașului. Obiectivul este „să evităm blocarea capacității de primire a spitalelor, căci nu știm ce ne rezervă iarna viitoare” în privința cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a explicat primarul Vienei.

În prezent, Viena deține mai mult de jumătate din totalul cazurilor de infectare înregistrate oficial în Austria. Guvernul țării a înăsprit recent restricțiile pentru a face față acestui „al doilea val” al pandemiei de COVID-19.

Austria, relativ scutită de pandemie în primăvara acestui an, a raportat 45.902 de cazuri de COVID-19 și 802 decese asociate acestei maladii, potrivit cifrelor guvernamentale publicate joi.

Principalii producători de vaccinuri împotriva gripei au produs un număr record de doze pentru sezonul 2020-2021, iar autoritățile speră să evite astfel o supraaglomerare a spitatelor pe durata pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel