Tratamentul balnear pentru pensionari, reguli noi. Violeta Alexandru a făcut anunțul

Adisa Codruț / 03 feb 2020 / 23:36
Tratament
Tratament

Biletele de tratament bealnear pentru pensionari trebuie repartizate mai eficient, așa că urmează să fie adoptate măsuri de simplificare a procedurilor, a anunțat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că va analiza în perioada următoare de ce se întâmplă ca biletele de tratament balnear și cu cele de odihnă pentru pensionari să nu fie folosite și în ce măsură acest lucru se datorează unui management defectuos sau procedurilor legale.

„Am mai multe subiecte (destul de multe) în lucru în legătură cu activitatea Casei Naționale de Pensii. Termin inventarul celor mai importante probleme în aplicarea legislației privind pensiile, deslușesc situația scanării Carnetelor de Muncă, iau măsuri pentru arhivarea corespunzătoare a documentelor și, printre toate acestea, mă preocupă și sistemul de distribuție a biletelor de tratament balnear. Mă preocupă transparența cheltuirii resurselor și eficiența. Biletele de tratament și odihnă pentru pensionari chiar trebuie repartizate mai eficient. Cererea pare mare (sunt influențată, recunosc, și de numărul mare de mesaje pe acest subiect) și totuși rămân nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an. 15.000 de pensionari ar putea să își trateze afecțiunile și să beneficieze de aceste oportunități gândite special pentru ei și pentru nevoile lor. Voi analiza în profunzime în următoarea perioadă de ce se întâmplă ca biletele să nu fie folosite, în ce măsură se întâmplă din cauza unui management defectuos sau a procedurilor greoaie. Urmează măsuri de simplificare", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor prezentate de aceasta, în 2019 au fost contractate 179.446 bilete de tratament și odihnă pentru a fi acordate gratuit pensionarilor. 167.169 au plecat spre distribuire și numai 165.562 au fost ridicate efectiv.

„Nu toți le și folosesc, chiar dacă urmează tot procesul și au răbdarea necesară de a trece pe la toate cozile. 1.200 nu au fost prezentate la unitatea turistică de tratament. În sistem este și Casa de Pensii dar sunt și parteneri contractați. Statul are și companie în domeniu: Societatea de Tratament Blanear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM) cu 13 spații balneare, restaurante și baze de tratament balnear. Ar trebui să meargă lucrurile foarte bine", precizează Violeta Alexandru.

Ea a adăugat că va merge marți cu proiectul pe 2020 în ședința de Guvern pentru a nu perturba calendarul de distribuție, dar îi rămân multe de organizat în această privință.

„Vreau transparență totală și pe acest subiect", a punctat ministrul Muncii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy