Trucul folosit de militari pentru a trata insomnia. Adormi în 10 secunde

Monika Baciu |
Data publicării:
trucul folosit de militari pentru a trata insomnia - FOTO: Freepik@prostock-studio
trucul folosit de militari pentru a trata insomnia - FOTO: Freepik@prostock-studio

Trucul folosit de militari pentru a trata insomnia te face să adormi în 10 secunde.

Trucul folosit de miliari pentru a trata insomnia are efect în 10 secunde. ”Metoda militară” a fost folosită pentru prima dată de soldați pentru a adormi în situații dificile

Aceasta presupune relaxarea mușchilor, tehnici de respirație și vizualizări.

Ce este metoda militară

Un medic pediatru a explicat o nouă metodă de vindecare a insomniei care te poate adormi în câteva minute și, cu puțin exercițiu, în aproximativ 10 secunde, potrivit Daily Mail.

Este denumită "metoda militară” și se pare că a fost popularizată de soldații din armata americană, care o foloseau pentru a adormi în situații dificile.

A fost documentată pentru prima dată în cartea lui Lloyd Bud Winter din 1981, Relax and Win: Championship Performance, s-a afirmat că avea o rată de succes de 96% după doar șase săptămâni de practică. Metoda implică relaxare musculară, respirație și trucuri de vizualizare și este prezentată într-un videoclip de Dr. Jess Andrade, un medic pediatru și osteopat din Boston.

Vezi și: Ce neajunsuri au fost descoperite odată cu pandemia de COVID. Ce se poate schimba. Ardelean: Perioada a fost dificilă. Adaptarea la cerințele de transport și izolare, greu de îndeplinit

În primul rând, relaxați-vă întreaga față, inclusiv toți mușchii faciali. Dacă vă ajută, puteți începe cu fruntea și puteți coborî în josul feței, relaxând maxilarul, obrajii, gura, limba și chiar ochii.

Apoi, lăsați umerii și mâinile să cadă în jos în mod natural, cu ajutorul gravitației. Relaxați-vă gâtul și brațele, începând cu partea superioară a brațului drept și trecând încet spre biceps, antebrațe și mâini. Repetați pe cealaltă parte stângă.

Continuați să respirați încet și profund. Expirați și relaxați-vă pieptul.

Acum relaxați-vă picioarele. Începeți cu coapsa dreaptă și lăsați-o să se scufunde în scaun sau în pat. Apoi faceți același lucru cu gamba, glezna și piciorul și repetați procesul cu piciorul stâng.

Acum eliberați-vă mintea. Dacă vă este greu, încercați să vă păstrați o imagine în minte (o sugestie este să vă imaginați o canoe pe un lac liniștit și calm).

Ar trebui apoi să adormiți. Deși ar putea dura până la două minute atunci când încercați pentru prima dată, cu ajutorul practicii acest lucru poate fi redus la aproximativ zece secunde.

Vezi și: Recuperarea, esențială pentru pacienți. Cine are nevoie de astfel de proceduri. Ardelean: Le oferim o integrare socială completă

Metoda militară alungă gândurile nedorite

Dr. Lindsay Browning a declarat că metoda funcționează deoarece înlocuiește "gândurile nedorite din mintea ta cu sarcina pe care o ai la îndemână - relaxarea mușchilor din corp în ordine succesivă".

Expertul de la Trouble Sleeping și autorul cărții de auto-ajutorare a somnului "Navigating Sleeplessness" a adăugat că există și un element fizic, deoarece cu cât mușchii se relaxează mai mult, cu atât mai puțin stresat și mai puțin anxios poți începe să te simți.

"Metoda militară de somn este foarte asemănătoare cu tehnica de relaxare musculară progresivă pe care o predau clienților mei care suferă de insomnie. De multe ori, oamenii nu pot dormi pentru că mintea lor este prea ocupată sau sunt anxioși din punct de vedere fizic”, a mai precizat dr. Lindsday Browning.

Vezi și: Tromboza venoasă: cum știi dacă ai, simptome și tratament. Andrada Bogdan: Picior umflat, mers dificil. Terapia care topește cheagul

Alte metode pentru a trata insomnia

Browning a spus că există și alte tehnici de relaxare pe care cineva le poate face în timp ce se află în pat pentru a ajuta la somn, inclusiv ”respirația lentă și profundă și efectuarea de calcule mentale, cum ar fi tabla celor șapte ori sau numărarea înapoi de la 1000 în trei”.

Cu toate acestea, ea a îndemnat că poate fi nevoie de ajutor suplimentar în funcție de gravitatea situației.

”Atunci când aveți o problemă serioasă cu somnul, este posibil să aveți nevoie de ajutor suplimentar, iar o tehnică de relaxare poate să nu fie suficientă”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel