Alarmant! Tulpina africană, imună la anticorpi

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Infecția anterioară cu coronavirus ar putea să ofere mai puțină protecție contra noii tulpini.

Infecția anterioară cu coronavirus ar putea să ofere mai puțină protecție contra noii tulpini, susțin specialiștii, potrivit Antena 3. Aceștia speră că vaccinurile vor putea față acestei noi variante de SARS-COV-2.

Studiile arată că această variantă africană se atașează mai ușor și mai puternic de celulele umane, ceea ce explică și faptul că se împrăștie mult mai rapid decât variantele anterioare.

Studiile arată că anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți, dar, din fericire, noua variantă de coronavirus, spun specialiștii, nu este cu nimic mai gravă decât variantele anterioare.

Dr. Simon Clarke, care este expert în microbiologie celulară la Universitatea din Reading, Anglia, a declarat: „Varianta sud-africană are o serie de mutații suplimentare, inclusiv modificări ale unora dintre proteinele spike ale virusului, care sunt îngrijorătoare”.

Proteina spike este ceea ce coronavirusul folosește pentru a intra în celulele umane. Mutațiile provoacă o modificare mai extinsă a proteinei spike decât modificarile din varianta obișnuită si pot face virusul mai puțin susceptibil la răspunsul imun declanșat de vaccinuri, a spus dr. Clarke citat de CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel