Uleiul de măsline ne-ar putea prelungi viața: vezi în ce condiții

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline

Uleiul de măsline ne-ar putea prelungi durata de viață, după cum arată cercetătorii. Ei însă spun că sunt niște condiții de îndeplinit pentru a obține acest efect.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Minnesota au descoperit un nou pitențial mod în care dieta influențează bolile legate de îmbătrânire.

Doug Mashek, doctor, profesor în departamentele de medicină și biochimie, biologie moleculară și biofizică, conduce o echipă de cercetători care au descoperit că uleiul de măsline din dieta mediteraneană poate deține cheia pentru îmbunătățirea duratei de viață și atenuarea bolilor legate de îmbătrânire. În ultimii opt ani, cu ajutorul mai multor subvenții de la Institutele Naționale de Sănătate, rezultatele cercetărilor lor au fost publicate recent în Molecular Cell.

Studiile timpurii asupra dietei au sugerat că vinul roșu a contribuit major la beneficiile pentru sănătate ale dietei mediteraneene, deoarece conține un compus numit resveratrol, care a activat o anumită cale în celulele cunoscute pentru a crește durata de viață și a preveni îmbolnăvirile legate de îmbătrânire. Cu toate acestea, munca în laboratorul lui Mashek sugerează faptul că grăsimea din uleiul de măsline, o altă componentă a dietei mediteraneene, este cea care activează de fapt această cale.

Consumul uleiului nu este suficient

Potrivit lui Mashek, consumul de ulei de măsline nu este suficient pentru a obține toate beneficiile pentru sănătate. Studiile echipei sale sugerează că, atunci când este asociat cu postul, limitarea aportului caloric și mișcarea fizică, efectele consumului de ulei de măsline vor fi cele mai pronunțate.

„Am descoperit că modul în care funcționează această grăsime este că trebuie să se depoziteze mai întâi în chestii microscopice numite picături de lipide: acesta este modul în care celulele depozitează grăsimea. Și apoi, când grăsimea este descompusă în timpul exercițiului sau al postului, de exemplu, este momentul în care sunt ralziate efectele benefice”, a spus Mashek.

Următorii pași pentru cercetarea lor sunt să-l transpună oamenilor, cu scopul de a descoperi noi medicamente sau de a adapta în continuare regimuri alimentare care îmbunătățesc sănătatea, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

"Vrem să înțelegem biologia, apoi să o traducem la oameni, sperăm să schimbăm paradigma asistenței medicale de la cineva care merge la opt medici diferiți pentru a-și cele opt afecțiuni diferite”, a spus Mashek. „Toate acestea sunt boli legate de îmbătrânire, deci să tratăm îmbătrânirea”.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel