Uleiul de măsline ne-ar putea prelungi viața: vezi în ce condiții
Uleiul de măsline ne-ar putea prelungi durata de viață, după cum arată cercetătorii. Ei însă spun că sunt niște condiții de îndeplinit pentru a obține acest efect.
Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Minnesota au descoperit un nou pitențial mod în care dieta influențează bolile legate de îmbătrânire.
Doug Mashek, doctor, profesor în departamentele de medicină și biochimie, biologie moleculară și biofizică, conduce o echipă de cercetători care au descoperit că uleiul de măsline din dieta mediteraneană poate deține cheia pentru îmbunătățirea duratei de viață și atenuarea bolilor legate de îmbătrânire. În ultimii opt ani, cu ajutorul mai multor subvenții de la Institutele Naționale de Sănătate, rezultatele cercetărilor lor au fost publicate recent în Molecular Cell.
Studiile timpurii asupra dietei au sugerat că vinul roșu a contribuit major la beneficiile pentru sănătate ale dietei mediteraneene, deoarece conține un compus numit resveratrol, care a activat o anumită cale în celulele cunoscute pentru a crește durata de viață și a preveni îmbolnăvirile legate de îmbătrânire. Cu toate acestea, munca în laboratorul lui Mashek sugerează faptul că grăsimea din uleiul de măsline, o altă componentă a dietei mediteraneene, este cea care activează de fapt această cale.
Consumul uleiului nu este suficient
Potrivit lui Mashek, consumul de ulei de măsline nu este suficient pentru a obține toate beneficiile pentru sănătate. Studiile echipei sale sugerează că, atunci când este asociat cu postul, limitarea aportului caloric și mișcarea fizică, efectele consumului de ulei de măsline vor fi cele mai pronunțate.
„Am descoperit că modul în care funcționează această grăsime este că trebuie să se depoziteze mai întâi în chestii microscopice numite picături de lipide: acesta este modul în care celulele depozitează grăsimea. Și apoi, când grăsimea este descompusă în timpul exercițiului sau al postului, de exemplu, este momentul în care sunt ralziate efectele benefice”, a spus Mashek.
Următorii pași pentru cercetarea lor sunt să-l transpună oamenilor, cu scopul de a descoperi noi medicamente sau de a adapta în continuare regimuri alimentare care îmbunătățesc sănătatea, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
"Vrem să înțelegem biologia, apoi să o traducem la oameni, sperăm să schimbăm paradigma asistenței medicale de la cineva care merge la opt medici diferiți pentru a-și cele opt afecțiuni diferite”, a spus Mashek. „Toate acestea sunt boli legate de îmbătrânire, deci să tratăm îmbătrânirea”.
Sursa, aici.
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Planta considerată "bomba" de Omega 3-6-7-9. Mulți o iau pentru imunitate, dar are efecte pentru cancer și diabet
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
