Uleiul de mentă, REMEDIU natural pentru durere, greață și probleme digestive. Cum se folosește

Dana Lascu |
Data publicării:
Uleiul de mentă, un bun remediu natural. Foto: Pixabay
Uleiul de mentă, un bun remediu natural. Foto: Pixabay

Menta a fost folosită de-a lungul veacurilor pentru aroma sa distinctă și ca remediu natural pentru mai multe probleme de sănătate. Uleiul extras din ea are și el numeroase beneficii. Iată care sunt acestea și cum se folosește uleiul de mentă

Menta a fost folosită de-a lungul veacurilor pentru aroma sa distinctă și ca remediu natural pentru probleme digestive, durere, febră, greață, răceli, sughiț și dureri de cap. Dar la ce e bun uleiul de mentă?

Beneficii în anumite afecțiuni

Astăzi, uleiul de mentă este folosit ca remediu pentru:

-  Uleiul de mentă ajută mușchii să se relaxeze: principalul ingredient activ al mentei, mentolul, găsit în frunzele și florile plantei, se crede că are un efect relaxant asupra mușchiului neted al intestinului, ameliorând spasmele musculare. Când este aplicat pe piele, s-a demonstrat că efectul său relaxant al mușchilor duce și la calmarea durerilor de cap

- Poate ameliora durerile de stomac: oamenii de știință cred că menta desensibilizează temporar senzorii de durere din intestin, reducând disconfortul abdominal. 

Un studiu din 2016 publicat în jurnalul Digestive Diseases and Sciences (link direct studiu) a constatat că uleiul de mentă funcționează ca antiinflamator în sindromul de intesti iritabil și că reduce excesul de gaze, ceea ce poate ameliora durerile de burtă.

- Poate combate constipația: efectul relaxant al mentei asupra mușchilor înseamnă, de asemenea, că accelerează tranzitul alimentelor prin intestin, reducând simptomele de indigestie, cum ar fi balonarea și constipația.

- Vă poate ajuta să vă păstrați dinții curați: menta este o aromă populară de pastă de dinți dintr-un alt motiv decât gustul de „proaspăt”. Are proprietăți antibacteriene și anti-fungice, care vă pot ajutaîn lupta împotriva plăcii dentare.

Dozare și efecte adverse

Menta este de obicei sigură pentru adulți, dar nu ar trebui să fie utilizată de copiii cu vârsta sub patru ani sau de femeile gravide sau care alăptează.

Pentru afecțiuni digestive, se poate consuma sub formă de cea sau ulei comestibil. Citiți cu atenție eticheta pentru instrucțiuni! 

Pentru ameliorarea durerii de cap, faceți masaj cu câteva picături (3-4) de ulei esențial de mentă diluat cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale, pe piele.

Atenție, uleiul de poate da efecte secundare de genul arsuri la stomac, iritație pe piele sau reacție alergică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel