Uleiul esențial de mușețel, benefic pentru digestie și vindecarea rănilor. Este mai eficient decât tetraciclina

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
uleiul esential de musetel - FOTO: Freepik
uleiul esential de musetel - FOTO: Freepik

Uleiul esențial de mușețel are multiple beneficii pentru sănătate. Vindecă iritațiile pielii, fiind considerat mai eficient decât tetraciclina.

Uleiul esențial de mușețel este benefic pentru digestie și vindecarea rănilor. Mușețelul este una dintre cele mai vechi ierburi cunoscute de omenire. Este întotdeauna o parte integrantă a medicamentelor antice, atât în forme tradiționale, cât și netradiționale.

Uleiul esențial de mușețel este benefic pentru digestie, iritații ale pielii, tulburare de anxietate generalizată. În plus, are și proprietăți anticanceringene.

Uleiul esențial de mușețel, benefic pentru digestie

Mușețelul este o binefacere pentru acele persoane care au probleme de digestie, ulcer, iritații gastrointestinale și alte probleme legate de stomac.

Un studiu de cercetare din 2018 arată efectul uleiului de mușețel tropic asupra activității intestinale postoperatorii după o operație cezariană. Cercetătorii au descoperit că acele persoane care au aplicat ulei de mușețel pe abdomen se simt mai relaxate decât pacienții care nu au făcut-o.

Uleiul de mușețel are proprietăți antiseptice care inhibă dezvoltarea microorganismelor dăunătoare care sunt prezente în intestin, potrivit Daily Star.

Vezi și: Nodul la sân, semnul unui cancer cu metastaze. Dublă mastectomie și 12 runde chinuitoare de chimioterapie fără efect

Uleiul esențial de mușețel, efect pentru iritații ale pielii

Uleiul esențial de mușețel poate ameliora iritațiile și cicatricile pielii. Un studiu realizat pe voluntari demonstrează că uleiurile esențiale de mușețel pot pătrunde adânc în suprafața pielii. Acest lucru le face esențiale pentru utilizarea locală ca agenți antiinflamatori.

Nu se folosește direct pe piele. Diluează-l cu ulei de nucă de cocos, amestecă 3-4 picături de ulei esențial de mușețel cu ulei de nucă de cocos și tamponează-l pe piele. Calmează și liniștește pielea. De asemenea, o hidratează și o umezește.

Uleiul esențial de mușețel, efect asupra tulburării de anxietate generalizată

Depresia și anxietatea sunt boli comune în zilele noastre, nivelul scăzut al hormonului cortizol poate da naștere acestei probleme. Iar tulburările de somn, neliniștea, coșmarurile, panica, oboseala  vin la pachet.

Uleiul de mușețel vă calmează, vă oferă ușurare, vă ridică starea de spirit și vă ajută în tulburarea de anxietate generalizată. Uleiul de mușețel ajută la reducerea simptomelor de anxietate și la creșterea nivelului de cortizol de dimineață. Datorită proprietăților sale tranchilizante și sedative, uleiul esențial de mușețel oferă ușurare în cazul coșmarurilor.

Vezi și: Ceaiul de soc, beneficii pentru sănătate. Cum se prepară, la ce folosește și ce contraindicații are

Uleiul esențial de mușețel, proprietăți anticancerigene

Apigenina care este prezentă în uleiul de mușețel, în studii recente, arată că poate inhiba creșterea celulelor canceroase. Celula canceroasă are nevoie de sânge pentru a menține tumora în viață. Iar apigenina reduce capacitatea celulelor canceroase de a dezvolta vase de sânge.

Uleiul esențial de mușețel, efect asupra răcelilor

O răceală comună nu pune viața în pericol, dar este cea mai frecventă boală umană infecțioasă virală. Inhalarea de aburi cu extracte de mușețel poate ajuta în simptomele răcelii comune.

Acesta poate decongestiona pieptul și poate desfunda nasul înfundat. Acum nu mai strănutați în jur. Și consumați aburi chiar acum.

Uleiul esențial de mușețel grăbește vindecarea rănilor

Mușețelul are proprietăți excelente de vindecare a rănilor decât unguentul cu tetraciclină. Are proprietăți antibacteriene semnificative.

Vezi și: Riscul de demență, redus cu ațipitul scurt. Cei predispuși la somnul de după masă au creiere mai mari și mai tinere cu până la 6,5 ani

Uleiul esențial de mușețel ameliorează sciatica

Uleiul de mușețel și, de preferință, uleiul de mușețel roman ajută în durerile de spate sciatice. Aplică doar câteva picături și masează-l. Aplicați pe tot spatele, șoldurile și picioarele de asemenea. Va calma nervul sciatic și vă va oferi ușurare.

Acum că știm toate beneficiile minunate să vedem cum îl putem folosi:

Aplicații de aromaterapie 

În aplicațiile de aromaterapie, puteți folosi difuzorul sau spray-ul.

Dacă folosiți un difuzor, respectați întotdeauna instrucțiunile. Puneți puțin ulei esențial într-un difuzor, difuzorul permite parfumului să se evapore și să se răspândească în încăperi. Și bucurați-vă de aroma uleiului.

Dacă folosiți o sticlă cu pulverizator, puneți 10-15 picături de ulei esențial, diluați-l cu o uncie de apă. Agitați bine înainte de a-l folosi.

Un sfat - Nu folosiți niciodată o sticlă de plastic pentru pulverizare, deoarece uleiul de mușețel poate deteriora sticla de plastic în timp.

În timp ce în aplicațiile topice, ar trebui să diluați întotdeauna uleiul esențial în orice ulei purtător care vi se potrivește. Puteți folosi uleiul de mușețel în masaj, în baie sau îl puteți amesteca și cu loțiune. Întotdeauna faceți testul patch test înainte de a-l aplica pe o suprafață mare.

Vezi și: 3 mituri despre menstruație pe care să nu le mai crezi niciodată. E bine sau nu să faci duș în timpul menstruației

Uleiul esențial de mușețel, contraindicații

Uleiul esențial de mușețel sau orice alte uleiuri esențiale sunt uleiuri concentrate și puternice. Deci, este posibil să aveți efecte secundare dacă sunteți alergic.

Gravide și femei care alăptează

Dacă ești însărcinată sau alăptezi, ar trebui să te consulți mai întâi cu medicul înainte de a folosi uleiul esențial de mușețel, deoarece este foarte puternic și concentrat.

Uleiul esențial de mușețel este într-adevăr impresionant pentru sănătatea generală; cu toate acestea, trebuie să se aibă grijă la utilizarea lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel