Uleiul esențial de ROZMARIN, 4 beneficii uluitoare pentru sănătate

Dana Lascu |
Data publicării:
Rozmarin. Foto. PIxabay
Rozmarin. Foto. PIxabay

Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să punem o crenguță sau două de rozmarin atunci când gătim carnea de porc sau de miel, dar în afară de faptul că e un condiment cu gust bun, rozmarinul aduce numeroase beneficii pentru sănătate. 

Uleiul esențial de rozmarin este obținut din arbustul de rozmarin (Rosmarinus officinalis), care este veșnic verde și se caracterizează prin frunzele sale ca un ac și parfumul lemnos. Sunt cunoscute peste 150 de tipuri diferite de rozmarin și, deși acești arbuști suntoriginari din bazinul Mării Mediterane (Tunisia, Maroc și Franța, Grecia, Spania și Italia sunt țările unde este cel mai des întâlnit) ei s-au adaptat și în Marea Britanie, Mexic, America și nordul Africii.

Ca și în cazul majorității uleiurilor esențiale, uleiul de rozmarin este extras din frunzele și florile arbuștilor de rozmarin, folosind un proces cunoscut sub numele de distilare cu abur.

Beneficiile uleiului de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin are o istorie lungă și bogată. În antichitate, se credea că ajută la îmbunătățirea memoriei, iar în Grecia Antică, coroanele de rozmarin erau purtate de savanți pentru a ajuta la încurajarea memoriei și pentru a ajuta gândirea.

De mii de ani, a fost folosit în medicina populară pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei, a ajuta digestia și a ameliora durerile.

Uleiul de rozmarin are proprietăți antioxidante și calmante. Ca rezultat, există o mulțime de beneficii în utilizarea acestuia, inclusiv aceste patru:

1) Promovează creșterea părului - Studiile au arătat că poate fi adjuvant în tratamentul pentru alopecia androgenetică, ameliorând în același timp mâncărimea scalpului.

2) Sprijină concentrarea – se crede că uleiul de rozmarin ajută la îmbunătățirea gândirii, concentrării și a nivelurilor de memorie, datorită faptului că ajută la prevenirea defalcării substanței chimice din creier, acetilcolina.

3) Sprijină circulația sănătoasă – se crede că uleiul de rozmarin atunci când este masat în piele poate crea o senzație de căldură care poate ajuta la susținerea circulației sănătoase.

4) Îmbunătățește starea de spirit – Într-un studiu, atunci când 35 de persoane sănătoase și-au aplicat ulei de rozmarin diluat pe piele, s-au simțit mai alerte, mai energice și mai vesele la 20 de minute după aceea.

Cum se folosește uleiul de rozmarin

Sunt atât de multe pe care le poți face cu uleiul de rozmarin:

1. Masează-l

Se diluează 5 picături de ulei de rozmarin cu 10 ml de ulei purtător și se masează ușor pielea.

2. Fă baie în el

Faceți o baie caldă și adăugați 4 până la 6 picături de ulei de rozmarin. Apoi relaxați-vă în baie timp de cel puțin 10 minute pentru a permite aromei să funcționeze.

3. Difuzează-l

Puneți 8 până la 10 picături într-un difuzor și respirați parfumul bogat de ierburi și pământ, ușor citric.

4. Inspiră-l

Inspirați-l direct din sticlă sau presărați câteva picături pe o batistă sau un șervețel și inhalați ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel