UMF Carol Davila și studenții de la Medicină strâng alimente, haine, pături, saci de dormit și bani pentru refugiații din Ucraina. Cum poți ajuta și tu

Dana Lascu |
Data publicării:
UMF Carol Davila prin fundația sa, dar și studenții de la Medicină, fac apel la cei care vor să ajute refugiații din Ucraina. Foto cu caracter ilustrativ: Katie Godowski, de la Pexels
UMF Carol Davila prin fundația sa, dar și studenții de la Medicină, fac apel la cei care vor să ajute refugiații din Ucraina. Foto cu caracter ilustrativ: Katie Godowski, de la Pexels

FUNDAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU EDUCAȚIE ȘI SĂNĂTATE a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), au organizat un punct de colectare de lucruri necesare pentru refugiații din Ucraina. Oricine poate dona alimente, haine, paturi, pilote, săpun lichid, pastă și periuțe de dinți, lapte praf pentru copii și scutece, dar și bani. 

Reprezentații FUNDAȚIEI ÎMPREUNĂ PENTRU EDUCAȚIE ȘI SĂNĂTATE a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și ai Societății Studenților în Medicină din București (SSMB) vor să ajute refugiații din Ucraina. Iată cumputeți ajuta și voi: 

„O suferință departe de puterea înțelegerii s-a prăbușit în aceste zile peste Ucraina. Mii de persoane s-au văzut nevoite să caute refugiu față de războiul ce i-a invadat și au lăsat în urmă tot ce au construit timp de o viață.

Oameni ca noi, familii precum ale noastre, copii ca ai noștri au pierdut peste noapte normalitatea, siguranța, încrederea și liniștea. Viețile le sunt amenințate, iar tragedia trăită va rămâne o pată de sânge în istorie.

Noi, cei privilegiați să ne bucurăm de pace și de stabilitate, urmărim cu groază cele întâmplate dincolo de granița României. Totuși, nu este îndeajuns să ne fie milă. Compasiunea este doar primul pas. 

Simțim datoria morală de a le fi alături concret. Noi îi putem ajuta și le putem demonstra că nu sunt singuri în această grea încercare. Suntem solidari fraților noștri, așadar am căutat modalități de a contribui direct la o trecere mai ușoară prin această perioadă a terorii.

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" a organizat o strângere de produse la Căminul U3, camera 103, începând de mâine, 27 februarie, ora 9:00.

Astfel, vă îndemnăm să aduceți aici, pături/pilote/saci de dormit, săpun lichid, gel de duș, pastă și periuțe de dinți, conserve de mâncare, lapte praf pentru copii, scutece și tot ceea ce considerați că ar putea fi de ajutor mamelor cu copii (fără alimente perisabile sau care trebuie gătite).

În plus, dacă doriți să donați fonduri, puteți face acest lucru prin intermediul fundației UMFCD. Banii vor ajunge, de asemenea, către persoanele refugiate din Ucraina. Găsiți mai jos datele contului:

IBAN: RO38RNCB0090168936490001
Cod de identificare fiscală entitate non-profit / unitate de cult: 43369088

La efectuarea plății, vă rugăm să menționați și motivul transferului (de exemplu: "Donație refugiați Ucraina"). 

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați site-ul oficial al UMFCD - LINK DIRECT AICI:

Iar dacă aveți și alte idei de a ajuta comunitatea ucraineană în aceste vremuri grele, vă rugăm să ni le comunicați și vom face tot ce ne stă în putință pentru a oferi sprijin în acest sens.
Vă mulțumim și vă îndemnăm să rămânem #AlăturiDeUcraina”, se arată pe pagina de Facebook a Societății Studenților în Medicină din București (SSMB).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel