Un anume tip de celule imune, ”cheia” spre tratarea cancerului

Florina Pop |
Data publicării:
Celule
Celule

Manipularea unui tip de celule găsite în țesuturile din jurul unei tumori ar fi o strategie pentru tratarea cancerului, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea din California au descoperit, într-un studiu, că manipularea macrofagelor, un tip de celule imune găsite abundent în țesuturile din jurul unei tumori, ar putea fi o strategie viabilă pentru tratarea cancerului. Ei au descoperit o rolul pe care îl joacă o moleculă numită IRE1α în determinarea dacă macrofagele promovează inflamația în țesuturile care înconjoară celulele canceroase.

Se știe că inflamatia este cunoscută pentru a promova cresterea tumorii, ceea ce face IRE1α o țintă atractivă pentru viitorul studiu și dezvoltarea de medicamente. Cercetătorii arată, pentru prima dată, că IRE1a și răspunsul proteic sunt responsabili pentru disfuncționalitatea celulelor imune în micro-ambientul tumoral. Ei au mai aflat că IRE1a reglează activarea macrofagelor, determinând dacă aceste celule imune abundente secretă molecule care cresc inflamația și, în același timp, produc semnale care suprimă sistemul imunitar. Au mai observat că IRE1a crește nivelul PD-L1, o moleculă care inhibă celulele imune, conform unui comunicat la universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel