Un anume tip de celule imune, ”cheia” spre tratarea cancerului

Florina Pop / 24 iun 2020 / 17:49
Celule
Celule

Manipularea unui tip de celule găsite în țesuturile din jurul unei tumori ar fi o strategie pentru tratarea cancerului, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea din California au descoperit, într-un studiu, că manipularea macrofagelor, un tip de celule imune găsite abundent în țesuturile din jurul unei tumori, ar putea fi o strategie viabilă pentru tratarea cancerului. Ei au descoperit o rolul pe care îl joacă o moleculă numită IRE1α în determinarea dacă macrofagele promovează inflamația în țesuturile care înconjoară celulele canceroase.

Se știe că inflamatia este cunoscută pentru a promova cresterea tumorii, ceea ce face IRE1α o țintă atractivă pentru viitorul studiu și dezvoltarea de medicamente. Cercetătorii arată, pentru prima dată, că IRE1a și răspunsul proteic sunt responsabili pentru disfuncționalitatea celulelor imune în micro-ambientul tumoral. Ei au mai aflat că IRE1a reglează activarea macrofagelor, determinând dacă aceste celule imune abundente secretă molecule care cresc inflamația și, în același timp, produc semnale care suprimă sistemul imunitar. Au mai observat că IRE1a crește nivelul PD-L1, o moleculă care inhibă celulele imune, conform unui comunicat la universității citate.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy