"Un copil de 6 ani, în corpul unui bătrân de 90 de ani"! Long COVID face ravagii: Primul căruia i-am dat acest diagnostic

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
"Un copil de 6 ani, în corpul unui bătrân de 90 de ani"! Long COVID face ravagii, FOTO unsplash
"Un copil de 6 ani, în corpul unui bătrân de 90 de ani"! Long COVID face ravagii, FOTO unsplash

Sute de copii nu și-au revenit după COVID-19. Părinții lor se simt neajutorați.

„ Este ca un copil de șase ani în corpul unui bătrân de 90 de ani.”, spune Chris Ward, despre fiul său, Thomas, care s-a îmbolnăvit pentru prima dată în februarie anul trecut de coronavirus, cu febră și dureri în tot corpul.

Thomas a fost evaluat de medici, iar familia lui a fost întrebată dacă au călătorit în Italia. Răspunsul a fost nu. Au fost trimiși acasă cu instrucțiuni că era vorba de o infecție virală și Thomas, pe atunci în vârstă de cinci ani, avea nevoie să se odihnească.

După aproape un an, Thomas încă suferă. Testele au arătat de atunci că are anticorpi Covid-19. La fiecare două sau trei săptămâni, temperatura lui crește, iar corpul său suferă. Ward l-a surprins recent urcând scările greu, din cauza durerii.

Thomas a primit diagnosticul de long COVID.

„Este primul copil pe care l-am văzut cu simptome care durează atât de mult și primul copil căruia i-am dat acest diagnostic.”, spun medicii. 

Cazul său ar putea părea unic, dar se crede că Thomas este unul dintre sutele de copii din Marea Britanie care încă nu au și-au revenit total după ce au avut Covid-19. 

Părinții au declarat, pentru HuffPost, că se simt neajutorați de cât de mult a fost afectată viața copiilor lor de simptome pe termen lung, cum ar fi oboseală, dureri de cap.

Ce este long COVID

 

”Long Covid” sau ”coronavirusul de lungă durată” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară. În ambele cazuri, însă, bolnavii pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel