Un nou factor de risc pentru COVID. Studiu ÎNGRIJORĂTOR de la Oxford

Adisa Codruț |
Data publicării:

Cercetători de la Oxford au sesizat că una din 5 persoane vindecate de COVID este ulterior diagnostcată cu afecțiuni psihiatrice.

Probleme de ordin mental - anxietate, depresie, insomnie - par să apară și la trei luni după ce o persoană s-a vindecat de infecția COVID, susține un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford. Aceștia mai subliniază că acei oameni care au probleme de sănătate mintală preexistente diagnosticate sunt cu 65% mai predispuse să fie dezvolte COVID-19 față de cele fără o astfel de problemă, de ordin psihiatric.

”Descoperirile sunt neașteptate și necesită investigații. Între timp, a avea o problemă de ordin psihiatric ar trebui adăugată pe lista de factorilor de risc pentru COVID-19”, afirmă cercetătorii. 

Mai multe despre studiu puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel