Unghiile îngroșate de la picioare, semn al unor boli mortale. Primele simptome apar abia când este prea târziu

Monika Baciu |
Data publicării:
unghiile ingrosate de la picioare - FOTO: Freepik@victoriafly
unghiile ingrosate de la picioare - FOTO: Freepik@victoriafly

Unghiile îngroșate de la picioare pot fi semn al unor boli mortale. Iată cum picioarele tale pot să îi semnaleze că ești într-un mare pericol.

Unghiile îngroșate de la picioare și nu numai sunt un semn al unor boli mortale. Picioarele tale ar putea oferi o fereastră către starea ta de sănătate în general și chiar să te avertizeze cu privire la probleme grave, potrivit unui expert.

”Ucigașii tăcuți” este un termen generic pentru afecțiunile medicale fără simptome evidente, care pot progresa până la un stadiu avansat înainte de a fi detectate.

Atât bolile de inimă, cât și diabetul fac parte din această categorie de probleme de sănătate subtile. Diabetul nu provoacă adesea semne vizibile, dar poate duce la complicații grave, inclusiv atacuri de cord și cancer, explică Diabetes UK.

Bolile de inimă pot trece practic neobservate până când o obstrucție completă a arterei produce o urgență medicală.

Vezi și: Icterul: cauze, simpome, tratament. Cum să previi apariția icterului

Unghiile de la picioare, semn al unei boli de inimă

Prin urmare, este imperios necesar să fii conștient de semnele de alarmă care pot apărea, picioarele tale putând trage un semnal de alarmă. Noel Wicks, farmacist și consilier al Excilor, a declarat că picioarele și unghiile de la picioare pot fi un bun indicator al sănătății.

”Trebuie să fim atenți la sănătatea picioarelor noastre, inclusiv la unghiile de la picioare, deoarece aceasta poate avea un impact asupra sănătății noastre generale și poate fi un semn al unor probleme de sănătate grave”,  spune Noel Wicks, potrivit Express.

Bolile de inimă Fiecare picior este alcătuit din 26 de oase, 30 de articulații și peste 100 de mușchi, dar este, de asemenea, casa multor vase de sânge.

Vasele de sânge către degetele de la picioare sunt mici, așa că nu este nevoie de mult pentru ca acestea să se înfundă cu grăsime - un marker al bolilor de inimă. Farmacistul a explicat că acest proces poate, prin urmare, să stimuleze picioarele reci, amorțite, dureroase sau umflate.

”Îngroșarea și fragilitatea unghiilor de la picioare pot apărea, de asemenea, în cazul bolilor de inimă,” a adăugat Wicks.

Vezi și: Ceaiul care te scapă de durerile te cap și te ajută să slăbești. Lăsați-l la infuzat 5 minute

Diabetul, observat tot la nivelul picioarelor

Diabet Îngrijorător este faptul că semnele de diabet la nivelul picioarelor pot fi vagi și ușor de trecut cu vederea, a explicat expertul. El a recomandat să fiți atenți la următoarele semne de avertizare la nivelul picioarelor:

- Furnicături, arsuri sau dureri

- Pierderea simțului tactil

- Piele crăpată, uscată, bășici și răni care nu se vindecă Infecții fungice (inclusiv unghiile îngroșate și galbene)

- Picior de atlet

Vezi și: Zacusca: cum se prepară, de fapt. De ce nu e bine să o mănânci zilnic. Florin Bălănică: Duce la tulburări ale stomacului, creștere în greutate. E bogată în calorii

”Cu mai multă precauție pentru cei care au diabet de tip 2, deoarece au un risc mai mare de infecții ale unghiilor de la picioare, tratați imediat aceste afecțiuni fungice cu produse precum cele din gama Excilor, susținute clinic,” a adăugat el.

Cu toate acestea, bolile de inimă și diabetul nu sunt singurele probleme de sănătate legate de schimbările de la nivelul picioarelor.

Prin urmare, Wicks a recomandat să solicitați ajutorul unui profesionist dacă:

- Nu puteți să mergeți sau să vă puneți greutatea pe picior

- Aveți dureri sau umflături la nivelul picioarelor care nu se ameliorează

- Experimentați amorțeală, furnicături, răni sau erupții cutanate care nu se vindecă

- Observați modificări ale formei picioarelor și pierderea părului de pe degetele de la picioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel