Urologie, evenimente extraordinare la Cluj-Napoca. 850 de medici din 18 țări

Steluța Indrei |
Data publicării:

Peste 850 de urologi din 18 țări, speakeri de top din țară și din străinătate vor fi prezenți la Cluj-Napoca, în perioada 10-12 octombrie, la două evenimente de marcă în urologie: Congresul Naţional de Urologie - ROMURO 2018 şi Congresul Central European de Urologie - CEM 2018.

În anul Centenarului Marii Uniri, urologia europeană şi urologia naţională se reunesc la Cluj-Napoca, oraș care devine pentru trei zile Capitala Europeană a Urologiei. 

Cele mai noi informaţii şi rezolvări de cazuri complexe din urologia europeană. Sesiune specială de live şi semi live surgery, transmisii în timp real din 3 blocuri operatorii şi 6 intervenţii de chirurgie robotică şi laparoscopică. Zeci de lucrări sub formă de postere moderate, lucrări video, precum şi un număr considerabil de cursuri de specialitate de ultimă oră. Toate acestea vor fi prezentate în cadrul celor două evenimente reunite, în 10-11 octombrie, la Cluj-Napoca: ediţia a 34-a a Congresului Naţional de Urologie - ROMURO 2018 şi ediţia a 18-a a Congresului Central European de Urologie - CEM 2018.

În incinta complexului Grand Hotel Napoca sunt invitați aproximativ 900 de urologi de top din 18 ţări europene: Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Olanda, Israel, Serbia, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Congresul National de Urologie ROMURO 2018

Sub egida Asociaţiei Române de Urologie (ARU), Congresul Naţional de Urologie ROMURO 2018, manifestare ştiinţifică recunoscută şi inserată pe agenda EAU (European Association of Urology), al cărei organizator este Asociaţia Română de Urologie (ARU) îşi va deschide porţile, în premieră, mâine 10 octombrie, 2018, la Cluj-Napoca. Aflat la cea de-a34-a ediţie, evenimentul se bucură de prezenţa a peste 500 de urologi români, precum şi de o delegaţie de 20 de urologi din Republica Moldova.

„Congresul Naţional de Urologie ROMURO, eveniment cu participare internaţională, înregistrează în fiecare an un interes crescut din punct de vedere al cercetării ştiinţifice urologice şi implicit al dezvoltării practicii clinice, anunţându-şi prezenţa şi în 2018, peste 500 de medici urologi, atât din ţară, cât şi din străinătate, ceea ce denotă, cu siguranţă, o continuă şi asiduă preocupare a urologilor români în ceea ce priveşte noile abordări clinice şi ale cercetării ştiinţifice la nivel european”, a declarat Acad I. Sinescu, Preşedintele Asociaţiei Române de Urologie.

Nivelul ştiinţific ridicat al Congresului ROMURO va fi amplificat şi de prezenţa unor personalități ale urologiei europene care vor aduce în prim plan cele mai noi descoperiri şi perspective ştiinţifice din acest vast domeniu medical. Prof. Ottavio de Cobelli și Prof. Victor Deliu Matei din Italia (actualități în domeniul chirurgiei robotice urologice), Andrei Nadu și Endre Neulander din Israel (noutăți în abordarea terapeutică a cancerului renal, respectiv prostatic), Thomas Bschleipfer din Germania (noutăți interdisciplinare în abordarea incontinenței urinare).

Intervenţii chirurgicale transmise video în timp real

În cea de-a doua zi a Congresului Național al ARU, joi, 11 octombrie, ora 14, manifestarea va atinge cote înalte, prin crearea unui plus de adrenalină ştiinţifică, participanţii urmând să fie conectaţi, în direct, la intervenţii chirurgicale de înaltă ţinută medicală. În acest sens şi în calitate de gazdă, urologii clujeni, sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu", au organizat o sesiune specială de live surgery prin care, operații efectuate la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca vor fi transmise în sala de congres din incinta complexului Grand Hotel Napoca. 

Vor fi transmise în direct din trei săli de operații ale Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, 6 intervenții laparoscopice 3D-HD: - cistectomie radicală laparoscopică, urmată de derivație urinară ileală continentă (operator Piotr Chłosta din Polonia, pentru un caz de cancer vezical infiltrativ); - nefrectomie parțială laparoscopică pentru o tumoră mediorenală (Andrei Nadu din Israel) - nefrectomie radicală pentru o tumoră renală voluminoasă (Endre Holman – Ungaria).

Cele două sesiuni de semi-live surgery sunt dedicate chirurgiei robotice laparoscopice, dar și terapiilor laser în urologie.

Congresul Central European de Urologie

Apogeul științific al acestui regal al cercetării urologice îl va reprezenta cea de-a 18-a ediţie a Congresului Central European de Urologie (CEM 2018) care se desfășoară sub egida Asociației Europene de Urologie (EAU). Astfel, celor peste 500 de urologi români li se vor mai adăuga vineri, 12 octombrie, peste 350 de urologi din țări precum Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Olanda, Israel, Serbia şi Ucraina.

„Este remarcabil faptul că, în anul Centenarului Marii Uniri, România reuşeşte să realizeze o manifestare medicală atât de amplă şi să unească aici, în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, peste 850 de cercetători ştiinţifici, profesori şi medici urologi de top, din 18 ţări europene şi am convingerea şi mândria că, urologia românească, superpozabilă celei din ţări dezvoltate din Europa, dar şi din întreaga lume, rămâne, prin valorile sale trecute, actuale şi viitoare, un pilon redutabil în crearea punţilor cercetării ştiinţifice medicale la nivel mondial”, a menţionat Acad. I.Sinescu, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Preşedintele ARU și Presedintele CEM 2018.

„Dacă ne întoarcem în timp, putem observa că în urmă cu peste trei decenii, urologia românească, dar şi cea europeană, ca de altfel şi alte specialităţi din medicină, aveau o cu totul altă consistenţă, teoretică şi practică, iar astăzi, datorită cercetării ştiinţifice medicale şi a dezvoltării în ansamblu a tuturor domeniilor de activitate, şi urologia modernă cuantifică performanţe direct proporţionale”, a reiterat Preşedintele ARU, Acad. I. Sinescu.

Atât prin numărul mare de participanți sosiţi la Cluj din toată Europa, cât și prin valoarea lucrărilor științifice pe care personalități de marcă ale urologiei europene le vor prezenta în cadrul acestui congres, manifestarea medicală poate fi considerată una de top din perspectiva cercetării ştiinţifice aprofundate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel