Vaccin AstraZeneca. O singură doză oferă protecție spre 100% pentru boala severă

Irina Radu |
Data actualizării: | Data publicării:

O singură doză de vaccin Johnson&Johnson oferă protecție spre 100% pentru boala severă, declară geneticianul Mircea Iliescu. 

"Vaccinul este sigur și eficient. Este mai ușor de administrat, este într-o singură doză, ceea ce este foarte bine, nu mai așteaptă oamenii să se întoarcă la rapel.

Poate fi păstrat în condiții mai ușoare, nu trebuie congelat ca altele.

Se fac teste dacă administrarea unei a doua doze oferă protecție în plus. Ideea a fost că s-a descoperit că o singură doză oferă o protecție atât de mare încât este de ajuns. Este posibil însă ca o doză în plus să îi crească eficiența.

Esențial este că o singură doză oferă protecție spre 100% pentru boala severă.

A fost testat și în Africa de Sud și s-a constatat că și acolo asigură protecție foarte mare și față de tulpina africană.

Vizează persoanele peste 18 ani și este important să fie oferit celor vulnerabili.", a declarat, miercuri, 17 martie, Mircea Iliescu, la Digi24

Citește și OMS recomandă vaccinul Johnson&Johnson și în statele cu tulpine COVID mai contagioase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel