Vaccinare AstraZeneca. Dr Beatrice Mahler: nu cred că se pune problema suspendării

DCMedical Team |
Data publicării:
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler

Medicul Beatrice Mahler, directorul institutul Marius Nasta din București spune că dacă nu au existat reacții adverse la prima doză cu serul AstraZeneca, nu vor fi nici la rapel.

Doctorul Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta din București, a declarat că vaccinarea nu este obligatorie în România și constituie ”o metodă pe care noi, medicii, o recomandăm ca o măsură de profilaxie”. ”În Israel, campania de vaccinare a dus la relaxarea modului de viață al cetățenilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla și la noi. (…) Eu nu cred că se pune problema suspendării vaccinării cu AstraZeneca. A fost suspendat doar un lot. Reacțiile adverse la AstraZeneca, la rapel, sunt mai mici. Dacă nu au existat reacții adverse la prima doză cu AstraZeneca, nu cred că vor fi nici la rapel.

(…) Până nu ne explicăm aceste cheaguri la vaccinare, nu putem trage o concluzie. Este important să fim prudenți. România a avut o atitudine prudentă. Românii pot alege dacă vor sau nu să se vaccineze. (…) Șocul anafilactic contraindică orice vaccinare, inclusiv rapelul la vaccinul anti-COVID”, potrivit Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel