Vaccinarea anti-COVID: Cine va fi prima persoană care va fi imunizată

Adisa Codruț / 20 dec 2020 / 17:06
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID FOTO: Facebook

Campania de vaccinare a început deja în unele țări și se așteaptă ca în câteva zile să înceapă și în România. 

Campania de vaccinare care va începe și în România este cel mai fierbinte subiect în aceste zile și toată lumea se întreabă cine se va vaccina. Se știe deja că primele persoane care vor avea acces la imunizare vor fi cadrele medicale. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, vorbit despre acest subiect. „Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale care vor primi primele doze de vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță. „Este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.
El a dezvăluit că se lucrează, la nivel european, la realizarea unui conținut unitar de imagine pentru acest moment al demarării campaniei de vaccinare.
„Avem un scenariu pe care îl pregătim foarte minuțios, pentru că este un moment care se dorește a fi foarte bine pregătit, nu doar la nivel național, ci la nivel european. Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea”, a explicat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.
Aprobarea vaccinului este așteptată în câteva zile. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy