Vaccinarea anti HPV: cât de eficientă este împotriva cancerului de col uterin

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinul contra HPV
Vaccinul contra HPV

Vaccinarea anti HPV este utilizată pentru reducerea riscului de cancer de col uterin. Cercetătorii au comparat rata de îmbolnăvire a femeilor care au făcut vaccinul, cu rata celor care nu l-au făcut.

Vaccinarea împotriva virusului papiloma uman (HPV) reduce riscul unei infecții care duce adesea la cancer de col uterin, potrivit unei analize a datelor din registrul de sănătate din Danemarca.
Studiul, care este publicat în Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, a urmărit două grupuri de femei: cele născute în 1993 cărora li s-a oferit vaccinare HPV gratuită la vârsta de 15 ani, și cele născute în 1983 cărora nu li s-a oferit HPV gratuit vaccinare. Persoanele au fost urmărite de la vârsta 15 la 25 de ani.
Acoperirea prin vaccinare a fost de 91% în grupul celor născute în 1993 și mai puțin de 0,1% în grupul din 1983. O afecțiune precanceroasă numită neoplazie intraepitelială cervicală de înaltă calitate a fost detectată la 4% din 15.748 de femei examinate născute în 1983 și în 3% din 19.951 de femei examinate născute în 1993.
Cercetătorii au descoperit un risc cu aproximativ 30% mai mic pentru neoplazia intraepitelială cervicală de înaltă calitate în grupul celor născute în 1993 care au primit vaccinul gratuit, în comparație cu grupul de fee născute în 1983, care nu au primit vaccinul.
Scopul studiului a fost evaluarea impactului în viața reală a vaccinării împotriva HPV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel