Vaccinarea contra COVID ar putea deveni obligatorie în Germania până la sfărșitul anului. În Austria și Grecia deja s-a luat măsura

Dana Lascu |
Data publicării:
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

Parlamentul german se va pronunța până la sfârșitul anului asupra vaccinării obligatorii în efortul de a opri pandemia COVID care face ravagii în întreaga lume de aproape doi ani, a anunțat viitorul cancelar german, Olaf Scholz

Parlamentul german se va pronunța până la sfârșitul lunii decembrie asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID -19 a întregii populații pentru a opri focarul de infecții, a anunțat marți viitorul cancelar german, Olaf Scholz, cel care va prelua mandatul de la  Angela Merkel. 

„Intenția mea este ca (...) deputații să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie contra COVID-19, a arătat acesta, într-un interviu pentru canalul Bild TV. Social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului a precizat că textul acestui proiect de lege ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie 2022.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării contra COVID-19, așa cum a procedat austra, statul vecin. Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce țara este puternic lovită de un nou val de contaminări, cu zeci de mii de cazuri noi de infectare diagnosticate zilnic.

Totuși, în acest moment în Germania sunt instituții unde vaccinarea este pe cale să devină obligatorie. Obligația de vaccinare a fost introdusă recent pentru personalul din căminele de bătrâni și pentru cel din spitale, precum și pentru soldații din Bundeswehr (armata germană) și ar urma să intre în vigoare în curând.

La jumătatea lunii noiembrie, Austria a intrat în lockdown, iar din februarie autoritățile austriece au decis că vaccinarea va fi obligatorie. Austria este, de altfel, prima țară europeană care a introdus o astfel de măsură.

„Nu vrem să avem un al cincilea val”", a declarat cancelarul austriac Alexander Schallenberg, citat de televiziunea publică ORF. „De asemenea, nu vrem nici valul șase, nici valul șapte”.  El a admis că este o decizie "foarte dureroasă", dar care trebuie luată. În Austria, amenzile pentru persoanele care refuză vaccinul obligatoriu vor fi foarte mari. Cei care refuză vaccinarea, vor fi somați întâi de autoritățile locale. Dacă ignoră somația de două ori, vor primi o amendă de 3.600 de euro, potrivit proiectului de lege. Dacă prin refuzul de a se vaccina pun în „pericol serios” alte persoane sau dacă vor continua să ignore somațiile, amenda poate ajunge la 7.200 de euro.

Și Grecia a anunțat că introduce obligativitatea vaccinării, însă doar pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. În caz de refuz, grecii vor primi amendă 100 de euro pentru fiecare lună în care nu-și fac vaccinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel