Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea fi obligatorie în Italia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Italia ar putea obliga, până la urma, toate persoanele cu vârstă eligibilă să se vaccineze împotriva COVID-19. O astfel de decizie îi obligă, deja, pe medici să se imunizeze împotriva maladiei. 

Premierul italian Mario Draghi a declarat, joi, că Italia ar putea obliga toate persoanele cu vârste eligibile să se vaccineze anti-COVID-19. Guvernul deja a impus vaccinarea lucrătorii medicali, ca o condiție pentru a putea fi plătiți.

Mario Draghi a susținut că toată lumea ar putea fi obligată să se vaccineze, după ce autorităţile sanitare din Uniunea Europeană vor aproba în totalitate vaccinurile, arată surse citate de B1 Tv.

Draghi a explicat că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat condiţionat patru vaccinuri și că autorizația standard ar putea fi dată după verificări ulterioare, moment în care serurile ar putea deveni obligatorii pentru toţi.

Premierul s-a arătat apoi încrezător că 80% din totalul italienilor cu vârste de minim 12 ani vor fi vaccinaţi complet până la sfârşitul lunii, faţă de 70,5%, câți sunt în prezent.

De asemenea, Executivul intenţionează să extindă şi mai mult utilizarea așa-numitelor certificate de vaccinare, care sunt cerute acum pentru călătoriile pe distanţe lungi, accesul la multe activităţi de recreere și pentru angajații din Educație.

Guvernul italian intenţionează, de asemenea, să înceapă administreze persoanelor vulnerabile a treia doză de ser.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel