Vaccinul COVID nu duce la infecție. Dr Simin Florescu: mai ales acest tip de vaccin

Adisa Codruț |
Data publicării:
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook

Doctorul Simin Florescu, directorul medical al Spitalul de Boli Infecțioase, a declarat luni, 18 ianuarie, că vaccinul împotriva infecției COVID nu generează boala. 

Doctorul Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş, a afirmat luni, 18 ianuarie, la o dezbatere TVR, că injectarea vaccinului împotriva infecției COVID nu va duce la producerea infecției.

”Vaccinul nu poate să genereze boala. Mai ales acest tip de vaccin este, prin felul în care este constituit, preparat, sintetizat, nu are cum să producă boală, pentru că el conţine practic doar reţeta pentru producerea de anticorpi. Nu conţine nici măcar un fragment viral, nici inactivat, nici atenuat şi nici măcar o proteină specifică derivată direct din virus, ci conţine practic numai reţeta de producere a proteinei de suprafaţă (...) generează la rândul ei anticorpi şi aceşti anticorpi ne feresc de o viitoare infecţie. Nu are cum să producă acest vaccin o infecţie”, a explicat medicul Simin Florescu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel