Formele ușoare de COVID, tratate în spital sau acasă? Dr Simin Florescu: nici n-am mai fi avut loc

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, spune tratarea acasă a formelor ușoare și medii a fost o decizie bună, mai ales că acum nu mai sunt locuri în spitale.

Invitată la emisiunea Academia de Sănătate, conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, consideră că tratarea acasă a formelor ușoare și medii de COVID a fost o decizie potrivită având în vedere contextul medical.

”Lucrurile s-au schimbat foarte mult. S-a demonstrat lipsa de contagiozitate a acestor cazuri ușoare sau medii după 14 zile. E foarte bine așa. Nici n-am mai fi avut loc în spital pentru cazurile ușoare și medii în această situație când curg cazurile severe și critice. E evident cea mai bună atitudine. Așa a fost pentru că nu se știa prea mult. Acum se știe din ce n ce mai mult despre capitolul contagiozitate, transmisibilitate, măsuri de izolare, carantinare. Așa cum e acum e destul de logic medical”, afirmă medicul Simin Florescu, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel